Ους ο έρωτας συνέζευξεν, συμπεθέροι μη χωριζέτω!

Ους ο έρωτας συνέζευξεν, συμπεθέροι μη χωριζέτω!

Συναντηθήκατε τυχαία, δύο ώριμοι άνθρωποι, προερχόμενοι από δύο διαφορετικούς κόσμους, ο κάθε ένας με τις δικές του αποσκευές.

Άλλες αντιλήψεις, απόψεις, πεποιθήσεις, συνήθειες, κληρονομιά από το οικογενειακό σας περιβάλλον.
Στόχος σας, η δημιουργία ενός κατάδικού σας ολοκαίνουργιου κόσμου, με νέους κανόνες και δεδομένα. Και είναι και εκείνες οι φωτογραφίες του γάμου, που σας δείχνουν αγκαλιά με τους γονείς σας, υπενθυμίζοντας ότι τελικά κλείνοντας την πόρτα του νέου σας σπιτικού, δε μείνατε επιτέλους μόνοι, όπως αρχικά νομίζατε.

Γονείς, πεθερικά, όπως και να το πει κανείς, η ουσία είναι η ίδια… Επεμβαίνουν στον έγγαμο βίο σας… Από την άλλη, είναι οι άνθρωποι που με κόπο σάς ανέθρεψαν, στερήθηκαν για να σας μεγαλώσουν και σας αγαπούν άνευ όρων.
Διαρκώς προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σας, διεκδικώντας το ενδιαφέρον σας. Αισθάνονται ίσως απόρριψη, μοναξιά και ένα μικρό τσίμπημα ζήλιας.

Σε ακραίες περιπτώσεις (που δεν είναι λίγες δυστυχώς), αναπτύσσουν εχθρικά συναισθήματα προς το σύντροφό σας, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να απομακρύνουν το «ξένο» τούτο σώμα, που μπήκε ανάμεσα σε εσάς και σε εκείνους.
Διαπληκτισμοί, εντάσεις, συγκρούσεις, ψυχική φθορά, είναι τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω.

Το ζευγάρι μέσα στη μέση, να παρασύρεται πότε από εδώ και πότε από εκεί, έρμαιο των καταστάσεων. Θέμα χρόνου να οδηγηθούν σε ουσιαστική ρήξη των μεταξύ τους σχέσεων, με αποκορύφωμα τον χωρισμό.

Πριν λοιπόν τα πράγματα να φτάσουν στο απροχώρητο, βρείτε από κοινού κάποιες λύσεις, Βάλτε όρια, ορίστε νέους ευδιάκριτους ρόλους και εξηγήστε τους στους δικούς σας, με διακριτικότητα και ευγένεια.
Γνωστοποιήστε τους τον νέο ανεξάρτητο και αυτόνομο τρόπο συμβίωσης που έχετε επιλέξει, δίχως να τους ακυρώνετε ή να τους προσβάλλετε.
Απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί για να κρατηθούν οι ισορροπίες.
Αναζητήστε τη συμβουλή τους, τη γνώμη τους, αλλά μην αποδεχτείτε την όποια επιβολή τους.

Έχουν εμπειρία, σεβαστείτε την, αλλά διεκδικήστε το δικαίωμά σας στα δικά σας λάθη.
Ο απογαλακτισμός είναι επώδυνος, αλλά απαραίτητος για την ωρίμανσή σας, πατήστε στα πόδια σας κρατώντας παράλληλα γερά το χέρι του αγαπημένου σας.
Μην τους αποκλείετε από όλα τα ευχάριστα γεγονότα της ζωής σας.

Δείξτε τους πόσο σημαντικοί είναι ακόμα για εσάς.
Φιλτράρετε με προσοχή τα λόγια τους, κρατώντας αυτά που σας ταιριάζουν.
Ναι, μπορεί να υπάρχει από την πλευρά τους οικονομική στήριξη, βοήθεια στην ανατροφή των παιδιών σας, αναγνωρίζετε την πολύτιμη προσφορά τους.
Αυτό όμως δεν τους δίνει και το δικαίωμα να αποφασίζουν για εσάς.

Βασικότερο όλων, η θωράκιση της σχέσης σας με τον σύντροφό σας.
Μην ξεχνάτε, είστε σύμμαχοι και όχι εχθροί σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Σχεδιάστε το κοινό σας μέλλον, κρατώντας κλειστή την πόρτα του σπιτιού σας, δίχως να μοιράσετε αντικλείδια παντού. Θυμηθείτε ξανά τα λόγια του ιερέα την ημέρα του γάμου σας :

« ἀντὶ τούτου καταλείψει ἄνθρωπος τὸν πατέρα αὐτοῦ καὶ τὴν μητέρα καὶ προσκολληθήσεται πρὸς τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν, οὕς ὁ Θεός συνέζευξεν, ἄνθρωπος μή χωριζέτω»