Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Η τιμωρία του μη ασφαλούς σεξ

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Η τιμωρία του μη ασφαλούς σεξ(πηγή pinterest)

Η λίμπιντο – ένα από τα βαθύτερα κίνητρα των ανθρώπων – αποτελεί την ερωτική ορμή που κυριαρχεί συχνά στις ανθρώπινες, ερωτικές σχέσεις. 

Μοιάζει με φλόγα που σιγοκαίει βαθιά μέσα μας περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να ξεσπάσει. Μας κάνει ορμητικούς και αυθόρμητους. Κάμπτει τις ηθικές αναστολές μας αναδύοντας τις ενστικτώδεις ορμές μας. 
Σε τέτοιου είδους στιγμές, η λογική παύει να υφίσταται. Το μυαλό υπολειτουργεί. Τα μόνα που «μιλούν» και εκφράζονται είναι τα κορμιά μας. 

Το σεξ είναι αναζωογονητικό καθώς σε απελευθερώνει βγάζοντας σε έξω από τα τετριμμένα. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους εκτόνωσης και ευχαρίστησης. 

Ειδικά, όταν γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους με έντονα συναισθήματα, ταπεραμέντα και πάθος μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική έκρηξη.

Ωστόσο, αυτή ακριβώς η δυναμική του είναι που μπορεί να σε παρασύρει τόσο εύκολα σε λάθος μονοπάτια. 
Πολλές φορές, μέσα στη θολούρα της έξαψης και στο βωμό της ηδονής αφήνουμε το σώμα μας απροστάτευτο, έρμαιο σε χιλιάδες κινδύνους, οι οποίοι εκείνη τη δεδομένη στιγμή μοιάζουν μηδαμινοί  ή και απίθανοι να μας συμβούν. 

Το μυαλό δεν έχει χρόνο να υπολογίσει πιθανότητες και συνέπειες. Αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τους παθιασμένους εραστές και δη τους νεότερους. 

Πόσο λάθος κάνουμε! Πόσο απερίσκεπτοι μπορεί να γίνουμε!
Νομίζουμε πως είμαστε άτρωτοι ή ακόμα και τυχεροί και αυτή είναι η μεγαλύτερη παγίδα. 
Ποιο είναι το αποτέλεσμα; 

Δυστυχώς, τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα αποτελούν σκληρή πραγματικότητα. 
Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται τρομερή αύξηση στα νοσήματα αυτά. Παρόλο που γίνονται αρκετές προσπάθειες και εκστρατείες για την ενημέρωση  σχετικά με τις υπάρχουσες μεθόδους αντισύλληψης, φαίνεται πως λείπει μια γενικότερη παιδεία γύρω από το πώς αγαπώ, προσέχω και φροντίζω το σώμα μου. 

Μια παιδεία που θα έπρεπε να προσφέρεται σε όλους και να καλλιεργείται από μικρή ηλικία. 

Το σχολείο θα μπορούσε να καλλιεργεί τη νοοτροπία «του αγαπώ, προσέχω και φροντίζω το σώμα μου» με μαθήματα σεξουαλικής αγωγής. Η έγκυρη πληροφόρηση από ειδικούς και η κατάκτηση της γνώσης αυτή, θα θωρακίσει τους νέους ανθρώπους βοηθώντας τους να κατανοήσουν την αξία και τη σημασία της φροντίδας  του σώματός τους. 

Ελπίζω και εύχομαι μια μέρα, οι άνθρωποι να μπορέσουμε να αποτινάξουμε τα ταμπού μας για δύσκολα ζητήματα, μιλώντας ανοιχτά για αυτά! 

Τέλος να θυμάστε το σώμα σας σας ανήκει, μην αφήνετε κανέναν να το «μολύνει».