Δε θέλει σιωπή η βία. Δε θέλει χαμηλωμένα μάτια

Δε θέλει σιωπή η βία. Δε θέλει χαμηλωμένα μάτια(πηγή pinterest)

Είσαι μια ακόμη γυναίκα που ανέχεται έναν κομπλεξικό άνθρωπο, κλείνεσαι σαν στρείδι στον εαυτό σού. Του δίνεις το ελεύθερο να πηγαινοέρχεται και να καταπατά ότι έχεις δικό σου. Η ντροπή κοριτσάκι μου δεν είναι δίκη σου. Είναι μόνο δική του. Ένα τέρας είναι που χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μορφή βίας για να δείξει τον ανδρισμό του.

Η βία έχει τις εξής μορφές, σωματική, ψυχολογική και, τέλος, σεξουαλική βία. Όλες αυτές τις μορφές βίας μια γυναίκα μπορεί να τις υποστεί από τον ίδιο της τον άντρα. Οι γυναίκες που επάνω τους ασκείται οποιαδήποτε από τις παραπάνω μορφές βίας, νιώθουν ντροπή και τις περισσότερες φορές αδυναμία στο να προφυλάξουν τον εαυτό τους. Πολλές φορές φοβούνται τον περίγυρο και την ίδια την κοινωνία. 

Δεν ξέρουν ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να τις βοηθήσει. Για αυτό ακριβώς κρύβουν καλά το πρόβλημα τους κάτω από ένα χαμόγελο, ένα φουλάρι και αρκετό make up. Οι φωνές τους όσο δυνατές και να είναι δεν καταφέρνουν να ακουστούν πέρα από τους άψυχους τοίχους. Έρχονται αντιμέτωπες με το δικό τους "τέρας". Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να λέγεται άντρας ένας άνθρωπος ο οποίος δεν σέβεται. Ένας άνθρωπος, ο όποιος ξεσπά κάθε άρρωστο ένστικτο του, πάνω σε κάποιον πιο αδύναμο από αυτόν. Αυτές οι γυναίκες είναι πολλές και είναι ανάμεσα μας. 

Θύτες… Θύματα... Καμουφλάρονται και ζουν την καθημερινότητα τους. Είναι ανάμεσα μας αλλά δεν τα ξεχωρίζουμε. Οι θύτες…φορούν τις μάσκες, του καλού, του σωστού οικογενειάρχη, του άψογου επαγγελματία, του υπέροχου πατέρα. Τα θύματα παλεύουν κάθε βράδυ με το βούρκο και το πρωί προσπαθούν να πετάξουν ό,τι βρομερό έχει το κορμί και η ψυχή τούς.

Κάθε μια σφίγγει τα δόντια και σωπαίνει για τον δικό της λόγο. Η βία όμως σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν είναι σκουπιδάκι, να το κρύβουμε κάτω από το χαλί. Είναι κάτι που σαπίζει την ψυχή μας και δίνει τροφή στο τέρας, που τρέφεται από αυτήν και γίνεται πιο δυνατό. Φτάνει πια, ξέρω πάντα οι δυνατοί θα τα βάζουν με τους αδύναμους. Εδώ όμως δεν είναι το ίδιο! Κανείς ανθρώπους δεν έχει δικαίωμα να ξεφτιλίζει έναν άλλο άνθρωπο και πολύ περισσότερο όταν αυτός ο άλλος είναι γυναίκα! 

Φίλε μου, δεν είναι οποιαδήποτε γυναίκα!
Είναι η δικιά σου, η μάνα των παιδιών σου. Δε θα ήθελες μάγκα μου, ένας άρρωστος σαν εσένα, να φερόταν σε κάποιον που εσύ αγαπάς ,έτσι όπως εσύ φέρεσαι.
Δεν θέλει σιωπή η βία, δεν θέλει χαμηλωμένα μάτια.
Ψηλά το κεφάλι να κοίτα επάνω τον ήλιο. Να ψάχνεις βοήθεια να απαλλαγείς. Η ψυχή και το σώμα είναι δικά μας! 
Οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε, να τα αγαπάμε και να τα προσέχουμε. Αγάπη δεν σημαίνει σε βαράω, σε ρεζιλεύω, τσαλαπατάω την αξιοπρέπεια σου. Την αγάπη δεν την δείχνεις, όταν μειώνεις κάποιον. Την γυναίκα δεν την κάνεις ευτυχισμένη με τα υλικά αγαθά. Αγάπη, φροντίδα, σεβασμό και στοργή…
Αυτά είναι αρκετά να κάνουν μια γυναίκα ευτυχισμένη! Να θυμάσαι δεν είσαι μόνη σου, μίλησε...