Εκείνες οι σκάρτες φίλες που θέλησαν να σου «φάνε το λαρύγγι»

Εκείνες οι σκάρτες φίλες που θέλησαν να σου «φάνε το λαρύγγι»

Τελικά υπάρχει γυναικεία φιλία ή μήπως όχι;

Τον είχα ερωτευτεί. Ήξερα πως δεν ήμουν στη ζωή του τίποτα άλλο πέρα από μια Κυριακή βράδυ. Ένα ακόμα καλό κρεβάτι. 

Ο καιρός περνούσε και η σχέση δεν άλλαζε μορφή. Εγώ όμως ζήλευα, απελπιζόμουν μα και ήλπιζα πως ίσως κάτι αλλάξει. Σκέφτηκα μέσα στο παραλήρημά μου να ζητήσω στην κολλητή μου, να του κάνει αίτημα φιλίας, να δω πώς θα αντιδράσει. Ήθελα να δω πόσο εύκολα θα τσιμπήσει και αν. Εκείνη πιστή τόσα χρόνια στην φιλία μας δέχτηκε να το κάνει για να δει αν έμπλεξα πάλι με έναν πολυγαμικό μαλάκα.

Το πείραμα εξελίχθηκε όπως ακριβώς φοβόμουν. Της ζήτησε να βγουν μετά από δέκα μηνύματα. Και εκείνη του φώναξε, τον ξεφτίλισε. Του είπε ότι είναι κολλητή μου και θα μου τα πει όλα. Και το έκανε. Με πήρε έντρομη τηλέφωνο και μου είπε «Μαρία μην ελπίζεις για τίποτα. Προχώρα μπροστά κορίτσι μου. Ο τύπος απλά ψάχνεται και θέλει κάθε βράδυ να τον βάζει κι αλλού». 

Παραδόξως το περίμενα. Σαφώς στεναχωρήθηκα αλλά τα σημάδια ήταν εμφανέστατα. Ήξερα βέβαια ότι ακόμα και τώρα δε θα εξαφανιζόμουν. Θα συνέχιζα να είμαι η Κυριακή του, για όσο εκείνος πρόσταζε. Απλά δεν γινόταν να μην του τα πω ένα χεράκι. Ίσως έτσι διέσωζα την όποια αξιοπρέπεια μου είχε απομείνει. 

Η Κυριακή ήρθε. Εγώ μαζί του στο σπίτι του κλεισμένη ακόμα μια φορά, έτοιμη να προσποιηθώ την πορνοστάρ για να του ικανοποιήσω τα γούστα και έτοιμη για να του αποδείξω μέσα από την σεξουαλική μας σχέση πόσο πολύ τον θέλω.
 
«Οι άντρες πουλάνε έρωτα για να κερδίσουν σεξ, οι γυναίκες πουλάνε σεξ για να κερδίσουν έρωτα». 

Πριν όμως απ’  αυτό, του μίλησα έξω από τα δόντια για το σκηνικό με την κολλητή μου. Με άκουσε για πέντε λεπτά σοβαρός. Μόλις πήγα να σηκώσω τον τόνο της φωνής μου, μου έκλεισε με το χέρι το στόμα. «Τώρα θα με ακούσεις εσύ», μου λέει. Ψάχνει για λίγο στο κινητό του και με θράσος το φέρνει μπροστά στα μούτρα μου. 

Τα μάτια μου άνοιξαν διάπλατα και η κόρη πρέπει να είχε μεταμορφωθεί σε μάτι βατράχου. Η κολλητή μου, δεμένη με σχοινιά στο κρεβάτι που είχα ξαπλώσει τόσες φορές, με αποκαλυπτικά δαντελένια μαύρα εσώρουχα και ο δικός μου κυριακάτικος γκόμενος δίπλα της να τραβάει selfie .

Ο πόνος και η προδοσία ήταν για αρκετές μέρες αβάσταχτα. Η φίλη μου, η κολλητή μου, η αδερφή μου, με πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο. Συζητώντας λοιπόν με τους γύρω μου, θυμήθηκα πως και εγώ είχα φάει τον γκόμενο της Ευρυδίκης στο λύκειο και πως η Άννα από τη σχολή διέδιδε για μένα ψέματα. 

Θυμήθηκα τη φίλη της μαμάς μου, που την έπεφτε στον πατέρα μου και τη θεία από τη Σάμο που διαπόμπευε την αδερφή της στη δουλειά μέχρι που την απέλυσαν, ούσα χήρα με 2 ανήλικα παιδιά. 

Και θυμήθηκα τον πατέρα μου, που μου έλεγε «πρόσεχε οι γυναίκες ζηλεύουν». Θυμήθηκα τον πρώην εργοδότη μου, που δε με άφηνε να κάθομαι με τις πιο παλιές συναδέλφους και έλεγε ότι θα με φάνε λάχανο.

Και έφτασα 35 χρονών για να καταλάβω ότι αν ποτέ βρεις φίλη καρδιάς να την κρατήσεις γερά σαν πλάκα χρυσού. 
Αν βρεις γυναίκα φίλη που χαίρεται με τη χαρά σου, να της χαρίσεις τον ουρανό με τα άστρα.

 Αν αποκτήσεις γυναίκα φίλη που θα την εμπιστεύεσαι γυμνή μέσα στο ίδιο σου το σπίτι με τον άντρα σου, τότε το joker το ‘χεις κερδίσει μετά από 7πλο jack pot. 

Επειδή όμως αυτά είναι σπάνια, κράτα γνωστές και όχι φίλες. Μοιράσου πράγματα αθώα και όχι σοβαρά. Προφυλάξου γιατί πάντα καραδοκεί η γυναικεία φύση να σου φάει το λαρύγγι και να σου βγάλει τρίχα τρίχα τα μαλλιά μέχρι να ματώσουν οι ρίζες σου. 

Μακάρι να ήταν η φύση μας αλλιώς, αλλά δεν είναι!