Tips για να προσαρμόσεις τη μόδα, πάνω σου

Tips για να προσαρμόσεις τη μόδα, πάνω σου(pinterest)

Στυλ. Μια λέξη χιλιάδες έννοιες. Άλλοι το έχουν άλλοι δεν το έχουν. Βλέπεις τα ίδια ρούχα σε πέντε ανθρώπους και μοιάζουν τελείως διαφορετικά. Δεν ξέρω αν έχω στυλ ή αν το βρίσκω με τα χρόνια. Θα σου πω, όμως, tips που με σώσανε και γλίτωσα τα πισώπλατα κραξίματα και τις ντομάτες.

Ξεγυμνώσου στον καθρέφτη σου μπροστά και παρατήρησε το κορμί σου. Δες αυτό που πραγματικά είναι και όχι το ιδεατό. Αν δεν μπορείς να αγαπήσεις τις ατέλειές σου, τουλάχιστον, κρύψε τες. Αν τις αγαπάς καλά κάνεις. Αλλά δεν σημαίνει ότι θα τις αγαπήσουμε και εμείς ή θα τις θαυμάσουμε όταν τις τονίζεις απροκάλυπτα. Ο άνθρωπος άλλωστε τείνει να κρίνει το κακό και όχι να θαυμάζει το καλό. Πρώτα θα πει κάποιος «αυτή είναι παχιά» και μετά ότι έχει ωραία μάτια. Από κει και πέρα είναι θέμα αισθητικής του καθενός. Αν ανοίξεις το διαδίκτυο και πατήσεις Μίρκα Παπακωνσταντίνου θα δεις μια γλυκιά, υπέρβαρη γυναίκα που ποτέ δεν θα σχολιάσεις αρνητικά το βάρος της. Ξέρει κομψά να καλύπτει τα περιττά της κιλά και να αναδεικνύει την αύρα της.

Γι΄αυτό Don’t:

  1. Αν ανήκεις στην κατηγορία 1.45 cm – 1.55, μην φοράς τη μπότα πάνω από το γόνατο και μην έχεις μακριά μαλλιά ως τη μέση. Θες δεν θες θα μοιάζεις σαν χόμπιτ. Επίσης μην κρατάς ποτέ μεγάλη τσάντα γιατί για κάποιο λόγο φαίνεται αυτή μεγαλύτερη και συ πιο κοντή.
  2.  Αν έχεις κοιλίτσα ή στομάχι που δεν είναι επίπεδο, πέτα όλα σου τα μπουστάκια. Είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό να διπλώνουν την ώρα που κάθεσαι για να απολαύσεις το ποτό σου.
  3. Αν έχεις μεγάλη περιφέρεια ΜΗΝ φοράς μπλούζες ως τη μέση, ειδικά με κολλητά παντελόνια ή κολάν, γιατί μοιάζεις σαν παραφουσκωμένο αχλάδι. Υπάρχουν υπέροχες στυλάτες μακριές συμμετρικές και ασύμμετρες μπλούζες, μπλουζοφορέματα και πουκάμισα που θα σε κάνουν να είσαι κομψή και να μη διαγράφονται οι πίτσες μιας απελπισμένης νύχτας.
  4. Εφόσον οι γάμπες σου θυμίζουν μπουκάλες υγραερίου, σταμάτα να φοράς μποτάκια που σταματάνε στον αστράγαλο και παρακάτω γιατί και τονίζουν την δυσμορφία της γάμπας και τα πόδια σου φαίνονται κοντύτερα.
  5. Αφού οι τρικέφαλοι σου έχουν πεθάνει από καιρό και έχουν την τάση να κρέμονται και τα κιλάκια σου δεν είναι αυτά της Καγιά, απέφυγε τα τιραντάκια και τα στράπλες μπλουζάκια και φορέματα. Δεν φταίνε τα ματάκια των άλλων γι’ αυτή σου την κατρακύλα. Βάλε παρτά μανίκια ως τη μέση του μπράτσου σου καθώς και κοφτά που λεπταίνουν και σμιλεύουν την όψη τους.
  6. Αν ανήκεις στην κατηγορία αγγούρι, ψηλή, λεπτή και άχαρη μείωσε το ύψος του τακουνιού που συνήθως δεν μπορείς να περπατήσεις και αγάπησε το κορμί σου μέσα στα υπέροχα σανδάλια σου μαζί με ένα λινό αρχαιοελληνικό φόρεμα καθώς και oxford style με ένα ανδρόγυνο Look.
  7. Έχεις δεν έχεις ατέλειες στο κορμί σου, όταν βάφουμε έντονα τα μάτια δεν τονίζουμε και τα χείλη. Είναι πολύ λεπτή η ισορροπία μεταξύ έντονα βαμμένου και κλόουν. Αντίστοιχα όταν δείχνουμε πλάτη δεν δείχνουμε και μπούτι και στήθος γιατί κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα ίσως μας ρωτήσουν πόσα παίρνουμε για ένα στοματικό.
  8. Το κραγιόν έχει δημιουργηθεί για να τονίζει τα χείλη. ΠΡΟΣΟΧΗ, τα χείλη και όχι το μουστάκι ή το πιγούνι. Γι’ αυτό ζωγραφίστε πρώτα με ένα μολυβάκι τα όρια των χειλιών και μετά τοποθετήστε το κραγιόν μέσα σε αυτά και όχι έξω και γύρω γύρω περιμετρικά λες και φράζουμε χωράφι. Θέλετε να μοιάζετε ANGELINA JOLIE, το κατανοώ αλλά τελικά μοιάζετε με την Μπριγκίτα μετά το χειρουργείου που κάποτε λεγόταν Πελοπίδας.
  9. Τα ψηλοτάκουνα υποδήματα ήταν ανέκαθεν βίτσιο και φαντασίωση πολλών ανδρών. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν γίνεται να περπατήσεις με 12ποντη Louis Vuitton στα πλακόστρωτα δρομάκια της Πλάκας. Οπότε, για να μη φαίνεσαι σαν χαλασμένος ξυλοπόδαρος keep trying. Ξεκίνα με ένα βολικό 7ποντο γοβάκι και περπάτα σπίτι σου συχνά μέχρι να το συνηθίσεις και να μάθεις να τεντώνεις το γόνατο την ώρα που πατάει κάτω το τακούνι. Υπάρχουν πολλά βιντεάκια στο Youtube που θα σε βοηθήσουν να μην φαίνεσαι αστεία.
  10. Αν τα μπουτάκια σου δεν είναι λεπτά και σφριγηλά και με περιορισμένη όψη πορτοκαλιού σταμάτα να ζαχαρώνεις και να αγοράζεις μίνι φούστες και κυρίως καυτά σορτσάκια. Όσο και αν νομίζεις ότι φαίνεσαι σέξι οι άντρες σε φωνάζουν γλυκιά μου μπετονιέρα.
  11. Ξέρουμε ότι τα prints καθώς και ο συνδυασμός αυτών είναι τάση. Όμως για φαντάσου να βγείς εξω με δυο φίλες και συ να φοράς λεοπάρ κόκκινο μπλουζάκι με πουά ασπρόμαυρο παντελόνι, η φίλη σου η μία τιγρέ πουκάμισο με ριγέ φούστα και η Τρίτη καρό ζιβάγκο με φίδι για κολάν πως θα μοιάζετε. Μη γελάς. Συμβαίνει. Προσοχή λοιπόν γιατί θυμίζετε αγέλη στην άγρια Δύση.

Υπάρχουν πολλά που θα μπορούσα ακόμα να πω, αλλά η ουσία είναι μία.
Να παίρνετε ιδέες, να διαβάζετε για μόδα, να ακολουθείτε τις νέες τάσεις και όλον αυτόν το χαμό.
Αλλά να είναι προσαρμοσμένα πάνω στο κορμί και την προσωπικότητα σας καθώς και του τι πρεσβεύεται.
Όχι αντιγραφές, όχι ζήλια και όχι χάιδεμα αυτιών.

Προστατεύστε εσάς και τους φίλους σας λέγοντας τους την αλήθεια. Τους στεναχωρείτε για το καλό τους.