Πρόσφερε απλόχερα καλοσύνη στον άλλο, δίχως εσύ να περιμένεις τίποτα

Πρόσφερε απλόχερα καλοσύνη στον άλλο, δίχως εσύ να περιμένεις τίποτα

Πρόσφερε απλόχερα καλοσύνη στον άλλο, δίχως εσύ να περιμένεις τίποτα. Πρόσφερε απλόχερα στον συνάνθρωπό σου, στο φίλο, στον συγγενή, στον άλλο κάτι από σένα και δεν αναφέρομαι στα υλικά αγαθά. Χάριζε μια ζεστή αγκαλιά και ένα σου χάδι, μια γλυκιά σου κουβέντα.

Ανάπτυξε μια συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα. Διέθετε λίγο από τον χρόνο σου και από το χαμόγελό σου, πρόσφερε δίχως να επιζητάς αντάλλαγμα ή με προσποιητό ενδιαφέρον, μα γενναιόδωρα και πρόθυμα, χωρίς εκπτώσεις και τσιγκουνιές. Κάντο, ανιδιοτελώς και όχι για να γίνεις αρεστός στους γύρω σου.

Πρόσφερε απλόχερα ένα ζεστό σου βλέμμα, δίχως εσύ να περιμένεις τίποτα και από κανέναν, χωρίς να ελπίζεις ή να επιδιώκεις να κλέψεις εντυπώσεις από τους γύρω σου, αλλά πράττε για σένα τον ίδιο, γιατί  έχεις μπέσα και απέραντη αγάπη στην καρδιά. Κάντο, γιατί τα βράδια σου επιθυμείς να αισθάνεσαι γεμάτος και ολοκληρωμένος, να ξεχειλίζεις  από αγάπη και ικανοποίηση. Επειδή τις μέρες σου θες να περπατάς χαμογελαστός, με ψηλά το κεφάλι και τεντωτό το ανάστημά σου.

Δώριζε ανοιχτόχερα καλοσύνη μέσα από τα βάθη της ψυχής σου γιατί εσύ έχεις καθάρια και αγνή καρδιά, γιατί τα μάτια σου το λένε και η ψυχή σου το αισθάνεται ολότελα. Κάντο, γιατί η καρδιά σου φτερουγίζει δυνατά από χαρά, γιατί αυτό είσαι εσύ, σημαίνει εσύ και όχι κάποιος άλλος. Διότι αυτό σε αντικατοπτρίζει και σε εκφράζει απόλυτα.

Κάντο γιατί  εσύ δεν αναλώνεσαι στις μικρότητες, επειδή είσαι δίχως άλλο ένα ακατέργαστό και καθαρό διαμάντι στη φθήνια ετούτου του κόσμου.