Θέλω και να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Αλλά μόνο μαζί σου...

Θέλω να σε παντρευτώ και να κάνω τα παιδιά σου όχι απλά να παντρευτώ και να κάνω παιδιά(pinterest)

Σύνδρομο; Γαλουχισμός; Τι είναι όλο αυτό που βιώνεις και τρελαίνεσαι μου λές; Είμαι 35 ετών. Έχω ήδη ένα διαζύγιο στην πλάτη, γιατί απλά με πήρε η μπάλα και παντρεύτηκα τον λάθος άνθρωπο. Είχα όμως την ευφυΐα, να μην τον κάνω και πατέρα των παιδιών μου.

Στα 30 μου που χώρισα ήμουν σε μια πολύ καλή ηλικία για να γίνω μαμά. Ούτε παιδί ούτε μεσήλικας. Και είχα ήδη παντρευτεί. Όχι λοιπόν! Δεν έκανα ένα παιδί για να πω ότι έγινα μάνα, αφού αυτός ο λάθος-σύζυγος δεν μου έκανε για πατέρας των παιδιών μου.

Ίσως να έχω γνωρίσει μόνο έναν άνθρωπο σε όλα μου τα χρόνια και να είπα, ότι στο παιδί μου θέλω να δω τα μάτια του. Ένας ήταν ο άνθρωπος που θα ήθελα να δω το αμοιβαίο μας, σε ένα πλάσμα. Ένας ήταν ο άνθρωπος που θα του επέτρεπα να φυτέψει μέσα μου την αγιοσύνη μιας εγκυμοσύνης. Κανένα μητρικό σύνδρομο δεν μου ξύπνησε ποτέ. Και η κλασσική συμβουλή «Βρες έναν να κάνεις ένα παιδί γιατί περνάνε τα χρόνια και μετά στο κάτω κάτω, χωρίζεις» . Μόνο που το ακούω ανατριχιάζω. Και τι είναι το παιδί μανδάμ, μπρελόκ για να έχω κι από ένα;

 

Βάλτε στόχο το ανέφικτο. Βάλτε στόχο τον έρωτα, το πάθος, τα τρεμάμενα πόδια και το πεταλουδιασμένο σου στομάχι. Όχι τον εγωισμό. Βάλε στόχο τον πρίγκιπα σου και όλα τα άλλα ας έρθουν. Ας μην είναι τα παιδιά αυτοσκοπός αλλά αποτέλεσμα κατάστασης. Μιας όμορφης κατάστασης. Και αν προκύψει κάτι άσχημο μετά και χωρίσεις, οκ συμβαίνει. Αλλά μην αφήσεις τον εγωισμό και το θέλω σου, -που ανάθεμα και αν κατάλαβα ποτέ αυτό το θέλω- στο να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί σε λάθος βάση-σχέση.

 

Σταμάτα να ονειρεύεσαι φουσκωτά νυφικά, γαμήλιες τούρτες και μονόπετρα. Δες τον στα μάτια, κλείσε τα βλέφαρα και ονειρέψου τον και δες αν είναι αυτός που θέλεις δίπλα σου στην εκκλησία, στο δημαρχείο ή στη ζωή σου για πάντα. Και αν είναι, κανένα νυφικό δεν θα σ΄αρέσει τόσο πολύ, όσο ένα νυχτικό που το χαϊδεύει πάνω σου. 

 

Διώξε τις φοβίες και τα πρέπει μιας κοινωνίας που σε ρίξαν στα τετριμμένα χέρια του καλού παιδιού που κάθε μάνα θέλει για γαμπρό. Διάλεξε τον δικό σου ροοστάτη. Αυτόν που σε ανάβει όταν πρέπει και σε χαλαρώνει στην τσίτα σου. Αν είναι ο Μάνος καλό παιδί, κράτα τον για φίλο. Αλλά τον εραστή, τον σύντροφο, τον σύζυγο μην τον διαλέγεις έτσι. Η συναισθηματικοερωτική σχέση, δεν πρέπει είναι συναλλαγή, δεν είναι συμφωνία με την τράπεζα. Είναι η επιλογή σου για να γίνεις ευτυχισμένος.