Η συνταγή της ημέρας: Κολασμένα σουφλέ με λάβα σοκολάτας

Η συνταγή της ημέρας: Κολασμένα σουφλέ με λάβα σοκολάτας

Σήμερα σας έχουμε έναν σοκολατένιο πειρασμό που δύσκολα μπορείτε ν' αντισταθείτε!

Εξάλλου γι' αυτό είναι οι πειρασμοί: για να υποκύπτουμε!

Σουφλέ με λάβα σοκολάτας η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman. Το μόνο που χρειάζεστε είναι 6 υλικά και 30’ και τα πιο λαχταριστά σοκολατένια λάβα κέικ είναι έτοιμα!

Γεύση: Απόλυτα σοκολατένια και πεντανόστιμη

Υφή: Από έξω μαλακό αλλά μόλις φτάσεις μέσα είναι υγρό σαν λάβα ηφαιστείου. Απόλυτα σοκολατένια λάβα. Ονειρεμένο!

Ευκολία: Τόσο εύκολο. Δεν χρειάζονται γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να το ετοιμάσεις. Αν είσαι αρχάριος, είναι ό,τι πρέπει.

Εμφάνιση: Μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα φαντεζί.

Θετικά: Τέλειο για κάθε ιδιαίτερη περίσταση. Ιδανικό για λάτρεις της σοκολάτας

Mειονεκτήματα: ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ;

Υλικά:

250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

250 γραμ. βούτυρο σε κομμάτια

5 αυγά

150 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν. Λίγη λίγη, και πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα, στα χτυπημένα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι στο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά 12 πυρίμαχα ατομικά σκεύη για σουφλέ (και μιας χρήσεως είναι τέλεια). Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Γεμίζουμε τα μπολάκια και ισομοιράζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 9-10 λεπτά ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Extra tip:

Διακοσμούμε αν θέλουμε με φρέσκα μούρα ή φράουλες και ζάχαρη άχνη.

Καλή απόλαυση!!