Ζώδια: Μάθε πόσο τσιγκούνης είναι!

Ζώδια: Μάθε πόσο τσιγκούνης είναι!

Καλό μου κορίτσι, όπως πιθανόν ήδη θα ξέρεις, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι -και εν προκειμένω οι άντρες-,  την ίδια σχέση με τα λεφτά... Άλλοι είναι κουβαρντάδες και σπάταλοι και ξοδεύουν ασύστολα για να σου προσφέρουν ως και τον ουρανό με τ' άστρα.

Μα είναι  και οι άλλοι, οι ορκισμένοι τσιγκούνηδες-τσιφούτηδες-σπάγκοι (όπως θες πέστο, δεν κάνει αυτό τη διαφορά!) , δυσκολεύονται να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη μη και τους το φάνε τα...καβούρια! Αυτό που ίσως δε ξέρεις είναι, ότι η τσιγκουνιά δεν είναι άσχετη με το ζώδιό τους!
 

Για να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων και να ξέρεις πάνω κάτω τι να περιμένεις από τον εκλεκτό της καρδιάς σου, το ewoman μελέτησε και είναι εδώ για να  σε διαφωτίσει! 

Κριός:
Όχι μόνο δεν είναι τσιγκούνης ο Κριός αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει όσο τίποτα, είναι να περνάει καλά όπου πάει κι όπου βρεθεί και για τη διασκέδαση και την καλοπέρασή σας ξοδεύει σαν να μην υπάρχει αύριο! (Σου ΄φεξε βρε!) Το πρόβλημα είναι ότι...αύριο μπορεί να βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ψάχνει για δανεικά καθώς δε θα 'χει δίφραγκο ούτε για κουλούρι! Για έξοδα ρεφενέ, ούτε λόγος! Εννοείται πως θα σε κεράσει στο πρώτο ραντεβού και στο κάθε ραντεβού κι όπου βγει...

Ταύρος: 
Παρόλο που λατρεύει την άνεση, την καλοπέραση και την πολυτέλεια, μολαταύτα ο Ταύρος σκαλώνει όταν πρόκειται να ξοδέψει. Δεν είναι σπάταλος, αλλά δεν τον λες και κλασικό τσιγκούνη... Όταν θα έχει ικανοποιητικά φραγκάκια η τσέπη του (φέξε μου και γλίστρησα!) θα σε βγάλει έξω και θα το κάψετε, αν όχι θα σε πείσει πως μπορείτε να περάσετε το ίδιο καλά και στο σπίτι κάνοντας γούτσου-γούτσου κι αγκαλιές! Στο πρώτο ραντεβού θα σε κεράσει...για τα επόμενα θα δείξει!

Δίδυμοι:
Το σκεπτικό του Δίδυμου είναι κάπως περίεργο (πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι;) και η στάση του πάνω στο θεματάκι, μπορεί να παρεξηγηθεί. Θεωρεί το κέρασμα εντελώς «ξεπερασμένο» καθώς στα πλαίσια των προχώ αντιλήψεών του πιστεύει στην αυτονομία του καθενός και νομίζει πως το να πλερώνει για πάρτη σου μπορεί ακόμη και να σε θίγει. (Μα πού τον πέτυχες;) Οκ, θα κεράσει στο πρώτο ραντεβού, αλλά δε θα σε κακομάθει κιόλας!

Καρκίνος:
Όχι ότι είναι τσιγκούνης, απλά προσέχει για να έχει, καθώς αν κάτι τρέμει πολύ ο Καρκίνος, είναι μην τον βρει η ώρα ανάγκης απροετοίμαστο! Ρομαντικός, ευαίσθητος αλλά και παραδοσιακός τύπος, δε θα σε αφήσει να ανοίξεις το πορτοφόλι σου, όχι τουλάχιστον μέχρι να...παραγνωριστείτε! (για αργότερα δεν παίρνουμε κι όρκο!) Αν είναι στριμωγμένος, δύσκολα πάντως θα βάλει χέρι στη καβάτζα του, αλλά θα φροντίσει να περάσετε καλά ξεδιπλώνοντας μπροστά σου το χιούμορ και τα συναισθήματά του χωρίς φόβο, αλλά με πολύ πάθος!

Λέων:
Λέων και τσιγκουνιά- καμία σχέση! Άλλωστε είναι γνωστή η γενναιοδωρία του Λέοντα. Επίσης πασίγνωστο είναι ότι θέλει να ζήσει τη ζωή του στο έπακρον! (Φλέβα χτύπησες!) Ακόμη κι αν τα οικονομικά του δεν είναι και στα καλύτερά τους, δε θα σκεφτεί λεπτό τα λεφτά μπροστά στην ευχαρίστηση που θα πάρει όταν σε δει να περνάς καλά! Όχι μόνο στο πρώτο ραντεβού αλλά και σε κάθε επόμενο, ακόμη και στο τελευταίο το να κεράσει είναι η μόνη επιλογή γι' αυτόν!

Παρθένος: 
Η αλήθεια είναι πως τα οικονομικά ζητήματα προκαλούν ένα άγχος στον Παρθένο, καθώς κάνει ότι μπορεί για να μη βγει εκτός προϋπολογισμού...Δύσκολα θα ξεπεράσει τα όρια, (Πού πας και μπλέκεις;) αλλά αν αυτό συμβεί θα ξεφύγει εντελώς και δε θα μαζεύεται...και γι' αυτό το αποφεύγει συστηματικά! Θεωρεί όμως, μεγάλη προσβολή το να μη κεράσει κι αν διανύει στριμωγμένη περίοδο, μπορεί να βρεθείτε στα παγκάκια μέχρι πρωίας, αφού θα καταφέρει διπλωματικά να σε πείσει για τη ρομαντική του διάθεση για να μην πάει ο νους σου αλλού!

Ζυγός:
Ακριβώς επειδή είναι γαλαντόμος και ξοδεύει για τα γούστα σας σωρηδόν, μπορεί πολύ συχνά να μην του μένει ούτε δεκάρα τσακιστή στο πορτοφόλι του.(Στη ψάθα θα πεθάνεις!)  Ο Ζυγός όμως, θα βρει τον τρόπο να σε κάνει να περάσεις εκπληκτικά κι αξέχαστα, αρκεί να μην είσαι σνομπ και να του δώσεις την ευκαιρία να ξεδιπλώσει την ευρηματικότητά του! Όταν δε, τα οικονομικά του βρίσκονται σε άνθιση, θα σου προσφέρει τα πάντα. Αν θα κερνάει αυτός στις εξόδους σας; Ερώτηση είναι αυτή τώρα;

Σκορπιός:
Κινούμενο κομπιουτεράκι ο Σκορπιός τα έχει όλα υπό έλεγχο και μετρημένα, καθώς νιώθει πελαγωμένος κι έξω απ' τα νερά του αν δεν είναι όλα υπολογισμένα! (Πάρτον για λογιστή!) Μπορείς να θεωρείς μαζί του το κέρασμα αυτονόητο, αφού όμως, είναι οργανωμένο το έγκλημα και ξέρει από πριν που θα σε πάει και πόσα θα ξοδέψει...Αυτό βέβαια δεν τον κάνει τσιγκούνη, αλλά σίγουρα δε μπορείς και να τον κατατάξεις και στους πιο κουβαρντάδες του ζωδιακού!

Τοξότης:
Ο κεφάτος κι άνετος Τοξότης δε δίνει πολύ σημασία στα λεφτά αλλά πιστεύει στις ξεχωριστές προσωπικότητες συμπεριλαμβανομένων και των ξεχωριστών τσεπών. Θα σε πείσει λοιπόν ότι είναι θέμα αντιλήψεων κι όχι τσιγκουνιά! (Ας πρόσεχες!) Στο πρώτο ραντεβού έχεις πιθανότητες να σου κάνει τη χάρη να πλερώσει, αλλά για τα επόμενα φρόντισε να μην πας με άδειο πορτοφόλι γιατί μπορεί να εκπλαγείς δυσάρεστα και να εκτεθείς!

Αιγόκερως:
Αν ψάξεις στις τσέπες του Αιγόκερου, θα βρεις όλα τα καβουράκια που βαρέθηκαν να περιμένουν στου γιαλού τα βοτσαλάκια! Ω! ναι, είναι τσιγκούνης! Επιλεκτικά όμως. Όταν το απαιτεί η περίσταση, θα ξοδέψει! Αυθορμητισμοί και περιττά ξανοίγματα να λείπουν! (Περαστικά σου!) Οποιαδήποτε μεταβολή στα υπολογισμένα έξοδά του, μπορεί να τον βγάλει από το πρόγραμμά του και να τον εμποδίσει να εκπληρώσει τους στόχους του! Αν θα κερνάει όταν βγαίνετε, εξαρτάται από το αποθεματικό του...

Υδροχόος:
Ο Υδροχόος έχει μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά όσον αφορά ΚΑΙ τα λεφτά, που θ' αναρωτιέσαι συνεχώς αν είναι τσιγκούνης ο ποιητής ή απλά απένταρος! (ε! τουλάχιστον είναι ποιητής!) Ανάλογα με τα κέφια του, άλλοτε θα επιμένει να σε κεράσει κι άλλοτε θα προτιμά να πληρώσετε ο καθένας ξεχωριστά. Πάντως αν ονειρεύεσαι εκρήξεις σπατάλης και αχαλίνωτο «ξοδεύειν», δε θα σου κάνει τη χάρη να τα βιώσεις μαζί του!

Ιχθύς:
Γαλαντόμος και κυμπάρης όσο λίγοι, ο Ιχθύς ξέρει να περιποιείται το άλλο του μισό ΚΑΙ ξοδεύοντας. Όταν σε συνοδεύει το πορτοφόλι του θα είναι γεμάτο κι αυτός πάντα έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε σου επιθυμία! (Διάνα έπεσες!) Μπροστά στο ενδεχόμενο να σε εντυπωσιάσει και να σου μείνει αξέχαστος, ξεχνά το ενδεχόμενο να φαλιρίσει και να ψάχνει για δανεικά! Όχι μόνο δεν είναι τσιγκούνης, αλλά ζει ξοδεύοντας σαν να γεννήθηκε μόνο για πολλά και ακριβά γούστα...