Η συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια κουρού της Πόπης

Η συνταγή της ημέρας: Τυροπιτάκια κουρού της Πόπης

Εμείς εδώ στο ewoman το αγαπάμε το τυρί. Και δε χάνουμε ευκαιρία να κάνουμε συνταγές που το απογειώνουν. Τα τυροπιτάκια είναι μια κλασική συνταγή που ποτέ δε βαριόμαστε! Μικροί μεγάλοι τα λατρεύουν κι όχι άδικα. Εδώ σας έχουμε τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού, που μπορεί να φαγωθεί το ίδιο ευχάριστα και μέρες μετά το ψήσιμο!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1βιτάμ
2 κρόκοι αυγών
Αλεύρι φαρίν απ (όσο σηκώνει η ζύμη για να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ)

Για τη γέμιση:
300 γραμμάρια τυρί φέτα
2 ασπράδια και ένα αυγό ολόκληρο
2 κουταλάκια βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο που έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε σιγά σιγά.

k2-ewoman

2. Συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν το αλεύρι (στόχος είναι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και το μπολ)

k3-ewoman

k4-ewoman

k5-ewoman

3. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

k6-ewoman

4. Μοιράζουμε σε κομματάκια τη ζύμη, ανοίγουμε το κάθε ένα και προσθέτουμε μια κουταλιά γέμιση. Κλείνουμε περιμετρικά με πιρούνι κι επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

k7-ewoman

k10-ewoman

k11-ewoman

k13-ewoman

5. Βάζουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένια όψη.

k14-ewoman