Κι αν δε το 'χω φτιάξει, σε παιδικά πάρτι γενεθλίων κι όχι μόνο, σε εορταστικούς μπουφέδες, σε κάθε μάζωξη, το αλμυρό κέικ είχε την τιμητική του.
Στα απογευματινά καφεδάκια με φίλες, και ως συνοδευτικό σε βραδιές κρασιού και μπύρας!
Σουφλέ, ή αλμυρό κέικ, ή τεμπελόπιτα, όπως κι αν το πεις είναι μια εύκολη λύση γευστική κι ευπαρουσίαστη που πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπη!
Με υλικά που λίγο πολύ υπάρχουν στο κάθε σπίτι και χωρίς να απαιτεί χρόνο για να ετοιμαστεί!
Φτιάξτε το για τους καλεσμένους σας, για να συνοδέψει το καφεδάκι σας, ή το κρασάκι σας ή για το κολατσιό των παιδιών!
Υλικά:
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
400 γρ διάφορα αλλαντικά (απαραίτητα μπέικον ανάμεσά τους)
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
100 γρ τυρί φέτα ή κεφαλογραβιέρα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές φλωρίνης
250 γρ γάλα
2 αυγά
λίγη μαργαρίνη (για άλειμμα της φόρμας)
μανιτάρια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα αλλαντικά και τις πιπεριές σε κύβους και τρίβουμε τα τυριά. Τ' ανακατεύουμε όλα μαζί σ' ένα μπολ.(και τα μανιτάρια).
Αλείφουμε με μαργαρίνη τη φόρμα και καλύπτουμε με τα μισά περίπου φύλλα κρούστας τον πάτο της φόρμας και τα πλαϊνά τοιχώματα σουρώνοντάς τα.
Ρίχνουμε τα υλικά που έχουμε ανακατέψει στο μπολ. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο να καλυφτούν πλήρως τα υλικά.
Τρυπάμε μ' ένα μυτερό μαχαίρι τα φύλλα. Χτυπάμε τα χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το σουφλέ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C ενώ αφήνουμε να σταθεί 10' για να πιει το γάλα.
Ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο κρούστας. (ελέγχουμε τα πλαϊνά)
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο!
Καλή επιτυχία!!