Από τα ράφια του σούπερ μάρκετ μέχρι το στομάχι σας...μισή ωρίτσα δρόμος, για την εκπληκτική λουκανόπιτα που φτιάχνεται απίστευτα γρήγορα, αλλά δεν υστερεί σε γεύση και εμφάνιση, η συνταγή που φιλοξενούμε σήμερα στο ewoman!
Κι αν σας έχουν ειδοποιήσει μόλις ότι θα έρθουν σε λίγο, για καφεδάκι, μπυρίτσα ή κρασάκι, μη πελαγώνετε!
Προλαβαίνετε να εντυπωσιάσετε! χωρίς καθόλου κόπο, και με πολύ μικρό κόστος!
Λουκανόπιτα: αγαπημένη και τόσο εύκολη που μπορούν να τη φτιάξουν ακόμη και μικρά παιδιά! Γιατί όχι;
Δώστε κίνητρο και πρωτοβουλία κι αφήστε το παιδάκι σας να σας εντυπωσιάσει με το γευστικό μεγαλούργημά του…
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτα
4 φέτες μπέικον
6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης (όχι τα πολύ λεπτά)
4 φέτες κίτρινο τυρί
μουστάρδα & κέτσαπ (1-2 κ. σ. περίπου ανάλογα την προτίμηση)
1 αυγό
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα και τη κέτσαπ και αλείφουμε με πινελάκι.
Στρώνουμε τις φέτες μπέικον και αραδιάζουμε τα λουκάνικα 3 στη σειρά.
Πάνω από τα λουκάνικα στρώνουμε το τυρί.
Με ένα μαχαίρι, χαράζουμε πλάγιες γραμμές και στις δύο πλευρές της σφολιάτας με απόσταση περίπου 3 δάχτυλα μεταξύ τους, (όπως βλέπετε στη φωτογραφία).
Διπλώνουμε τις κορυφές προς τα μέσα και μετά κάθε λωρίδα τη μία πάνω στην άλλη εναλλάξ.
Αλείφουμε με το αυγό.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C στις αντιστάσεις, ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία με αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά!
Σερβίρεται ζεστή, αλλά και σε κρύο μπουφέ μπορεί να «σταθεί» εξαίσια!
Tips:
Με λουκάνικα από κοτόπουλο είναι το ίδιο νόστιμη, αλλά σαφώς πιο υγιεινή!
Για ακόμη λιγότερες θερμίδες μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον και να χρησιμοποιήσετε τυρί με χαμηλά λιπαρά!
Επίσης μπορείτε να την ετοιμάσετε ακόμη κι απ' την προηγούμενη μέρα και να τη κρατήσετε στο ψυγείο!
Καλή επιτυχία!