Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα σκέτη κόλαση!

Η συνταγή της ημέρας: Σοκολατόπιτα σκέτη κόλαση!

Όταν το κρύο μας ανοίγει την όρεξη και ζητάμε κάτι γλυκό, μια σοκολατόπιτα είναι η ιδανική επιλογή. Βέβαια, όταν ακούμε τη λέξη σοκολάτα το μυαλό των περισσοτέρων γεμίζει συναισθήματα απόλαυσης, αλλά και ενοχών.

Μια γλυκιά απόλαυση, η σοκολάτα, χαρακτηρίζεται από πολλούς και κυρίως πολλές, ως «αμαρτία» που σε κάνει να τη θες κολασμένα...
Κι όμως η σοκολάτα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αντικαταθλιπτικά, γι' αυτό αφήστε τις τύψεις...
Σας έχω λοιπόν, μια σοκολατόπιτα ζουμερή, που φτιάχνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι κολασμένα απολαυστική!
Μπορείτε να μετριάσετε τις θερμίδες χρησιμοποιώντας προϊόντα με χαμηλότερα λιπαρά! αλλά όχι την απόλαυση!
 

Υλικά:
4 αυγά, (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
115 γρ βούτυρο λιωμένο (όχι καυτό)
250 ml γάλα, (σε θερμοκρασία δωματίου)
270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κ. σ. κακάο
Για την επικάλυψη:
500 ml γάλα
300 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ, τα αυγά να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας δυνατά μέχρι το μείγμα να πάρει απαλό κίτρινο χρώμα.

sok1-ewoman

Ρίχνουμε την βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το γάλα.
Σε άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο, τα προσθέτουμε σταδιακά στο άλλο μπολ.

sok2-ewomansok3-ewomansok4-ewomansok5-ewoman

Βουτυρώνουμε το ταψί ή το πυρέξ (20x30 εκ) με βούτυρο και κοσκινισμένο κακάο και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις, για 45 – 50 λεπτά.

sok6-ewoman

Αφού το βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και με ένα ξυλάκι το τρυπάμε όσο πιο πολύ γίνεται παντού, μέχρι τον πάτο.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα, και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα κι ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

sok7-ewoman
Το ρίχνουμε στο ταψί (ζεστά και τα δύο) και αφήνουμε για 2 ώρες να απορροφηθεί.

sok8-ewoman

Ξανακόβουμε τα κομμάτια και σερβίρουμε την κόλαση!
Κι επειδή μια κόλαση πάντα μπορεί να γίνει ακόμη πιο κολασμένη, μπορούμε να τη συνοδέψουμε με παγωτό, ή με σαντιγύ...
Η πρόταση σερβιρίσματος από τα αγόρια μου: Σοκολατόπιτα με σαντιγί και γλυκάκι βύσσινο!

Tip:
Για περισσότερη γυαλάδα της επικάλυψης, ρίξτε 1 κ.σ.νισεστέ στο μείγμα της κουβερτούρας.
Καλή επιτυχία και καλή σας Απόλαυση!
sok9-ewoman