Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός χαλβάς από την Άρτα

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακός χαλβάς από την Άρτα

Οι συνταγές των μαμάδων μας είναι πολύτιμες. Τις έχουμε συνδυάσει με παιδικές μνήμες και γι'αυτό κάθε φορά που τις φτιάχνουμε, είναι σα να ταξιδεύουμε πίσω στο χρόνο. Η σημερινή συνταγή του ewoman μας έρχεται από την Άρτα. Πρόκειται για έναν πεντανόστιμο χαλβά από "μαμαδίστικη" συνταγή. Δοκιμάστε τον και σίγουρα η τέλεια γεύση του θα σας ξετρελάνει. Γιατί οι Ηπειρώτισσες νοικοκυρές ξέρουν από καλή κουζίνα!

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού λάδι
1 1/2 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Αφού αυτό ζεσταθεί (όχι να κάψει), ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα ώσπου να πάρει χρώμα.

Παράλληλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη (σιρόπι).
Ρίχνουμε προσεχτικά λίγο-λίγο το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν ο χαλβάς ξεκολλάει από τα τοιχώματα, είναι έτοιμος.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και φορμάρουμε
Μπορείτε αν θέλετε, να αντικαταστήσετε το ένα ποτήρι σιμιγδάλι με αλεύρι.
Αν δεν σας αρέσει τόσο «καμμένος» κάντε το εξής: Κάψτε λίγο το σιμιγδάλι με το αλεύρι και προσθέστε στο σιρόπι 1 1/2 κουταλιά σούπας κακάο και άλλες 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Έτσι ο χαλβάς ,θα έχει πιο ελαφριά γεύση.

Καλή επιτυχία!