Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτο κέικ με ινδική καρύδα!

Η συνταγή της ημέρας: Λεμονάτο κέικ με ινδική καρύδα!

Ένα  εύκολο, σιροπιαστό γλυκάκι η σημερινή πρόταση του ewoman!  Συνδυάζει την απλότητα ενός κέικ και την απίθανη γεύση της καρύδας και του λεμονιού, κάνοντάς το να μπορεί να σερβιριστεί από τον καφέ σας το πρωί, έως και σε μια γιορτή το βράδυ!

Λεμονάτο:

Υλικά:

4 αβγά

1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1,5 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι

½ φλιτζανάκι κονιάκ

½ φλιτζανάκι λεμόνι

1 βανίλια

1 baking powder

Ινδική καρύδα (για την επιφάνεια)

 

Για το σιρόπι:

2ποτήρια νερό

1 ½ ποτήρι ζάχαρη

Φλούδα από λεμόνι

(βράζουμε για 5 λεπτά, αφού πάρει βράση)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, με λίγη από τη ζάχαρη, και έπειτα ρίχνουμε και τους κρόκους. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ. προσθέτουμε σιγά- σιγά και εναλλάξ, το κονιάκ και το λεμόνι, με το αλεύρι, που μέσα του έχουμε βάλει τη βανίλια και το baking powder.

Ψήνουμε σε πυρέξ, σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς για περίπου 30΄, και αφού το κόψουμε μέσα στο ταψί, έπειτα το σιροπιάζουμε. Από πάνω βάζουμε ινδική καρύδα.