Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πρασόπιτα!

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμη πρασόπιτα!

Η σεφ του ewoman, Βίκυ Καράμπελα-Μίχα, έχει για μας σήμερα μια εξαιρετική -και νηστίσιμη- συνταγή: Πρασόπιτα! Όσοι λοιπόν αγαπάτε τις πίτες, δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε!

Υλικά

2 χωριάτικα φύλλα ή 1 πακ. φύλλο κρούστας

6 πράσα σε ροδέλες

7 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι άνηθο

1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη η τραχανά γλυκό

1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα πράσα και τα τα κρεμμύδια με ένα ποτήρι νερό και τ’ αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε πάνω την κατσαρόλα προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύοντας.

Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του, λαδώνοντάς τα ανάμεσά τους ,βάλτε τη γέμιση και πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά η τον γλυκό τραχανά, καλύψτε με τα υπόλοιπα 4-5 φύλλα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 έως 40 λεπτά.