Αν υπάρχουν φύλακες άγγελοι, εκείνη θα είναι ο δικός σου!

Αν υπάρχουν φύλακες άγγελοι, εκείνη θα είναι ο δικός σου!(πηγή pixabay)

Δεν υπάρχει πια στη ζωή σου. Το πάλεψες πολύ για να το πετύχεις. Υπήρξαν φορές που την έσπρωχνες μακριά σου με όλη τη δύναμη της καρδιάς σου. Κι άλλες πάλι της γύριζες την πλάτη με όλο το πείσμα του μυαλού σου. Άφηνες τη σκληράδα της σιωπής σου να κλείνει τις χαραμάδες σου για να μη σε φτάνει η αγάπη της. Και κάθε φορά που εκείνη κατάφερνε να βρει μια μικρή ρωγμή για να φωτίσει τη σκοτεινιά που την τύλιγε, εσύ έκλεινες τα μάτια σου στο φως της καρδιάς της, για να μη λυγίσει η δική σου η καρδιά και της παραδοθεί. Έκανες ό,τι περνούσε από το χέρι σου για να πείσεις τον εαυτό σου κι εκείνη ότι δεν την αγαπάς.

Εκείνη το πάλεψε πολύ, με ένα πείσμα αντίστοιχο με το δικό σου. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά ίσως κι αυτό το πείσμα της να ήταν το δικό της λάθος. Αλλά πώς μπορεί κανείς να χρεώσει σε μια καρδιά τον τρόπο που αγαπά; Δεν υπάρχουν μέτρα και σταθμά, ούτε καλούπια και οδηγίες χρήσης στην αγάπη.

Στο διά ταύτα, φίλε μου, τα κατάφερες να σου φύγει. Κι ίσως να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα όταν ξέρεις πως η καρδιά της δεν είναι πια πληγωμένη, ούτε η αξιοπρέπειά της τσαλακωμένη. Μάλλον αποδέχτηκε στωικά ότι η αγάπη δίπλα σου είναι ένα πεδίο μάχης. Κι εκείνη κουράστηκε πια να παλεύει. Κουράστηκε να οπισθοχωρεί για να ανακτήσει δυνάμεις και να ξαναπέφτει στη μάχη χωρίς όπλα και πανοπλίες.

Κι αν νιώθεις ανακούφιση που επιτέλους απελευθερώθηκες από την πολιορκία της αγάπης της, εκείνη θα είναι πάντα κρυμμένη σε μια γωνιά της ζωής σου για να σε βλέπει να χαμογελάς, να ονειρεύεσαι και να παλεύεις με τα στοιχειά της ζωής σου. Θα είναι πάντα το αποκούμπι της καρδιάς σου όταν την πληγώνουν, για να της ψιθυρίζει λόγια παρηγοριάς. Θα γίνεται το προσκεφάλι για να ξαποστάσει πάνω του τη νύχτα το παράπονό σου. Και κάθε φορά που θα κοιτάς τα αστέρια, εκείνη θα κρύβεται ανάμεσά τους για να φωτίζει διακριτικά το μονοπάτι της ζωής σου. Θα σε αγγίζει τρυφερά με τις φτερούγες της για να σου δίνει δύναμη. Και πίστη. Και ελπίδα.

Κι ας μην το μάθεις ποτέ. Κι ας μην υπάρχει στη ζωή σου. Κι ας μη βρεθεί ποτέ ξανά στο δρόμο σου. Αν υπάρχουν φύλακες άγγελοι κι αν εσύ πιστεύεις σ’ αυτούς, τότε εκείνη θα είναι ο φύλακας άγγελος σου!