Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά, η ελίτ των ορεκτικών.
Τρώγοντας έρχεται η όρεξη λένε...και πως να μη σου 'ρθει όταν στο τραπέζι έχει τέτοια ορεκτικά!
Αυτή η συνταγή για γεμιστά μανιτάρια είναι μια πολύ καλή επιλογή βέβαια, όχι μόνο για ορεκτικό αλλά ακόμη και για κυρίως γεύμα!

Ένα πιάτο γκουρμεδιάρικο, που ετοιμάζεται σε λιγότερο από 20' και δεν απαιτεί ειδικές ικανότητες στην μαγειρική αν και δεν υστερεί σε γεύση και εμφάνιση από τα πιάτα των καλύτερων σεφ!
Ένα πιάτο που μπορείτε μάλιστα να το έχετε προ-ετοιμάσει νωρίτερα και να το ψήσετε κυριολεκτικά ενόσω στρώνετε τραπέζι ώστε να το σερβίρετε ζεστό! Η γεύση θα απογειώσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο! 

Υλικά:
10 μεγάλα μανιτάρια τύπου Portobello
100 γρ. καπνιστό μπέικον
100 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο (καπνιστό ή άλλο της αρεσκείας σας) 
100 γρ. φέτα 
1 πράσινη πιπεριά
1 ντομάτα
κρέμα γάλατος (προαιρετικά) 
αλάτι (με προσοχή) πιπέρι & ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 
Με μια πετσέτα σκουπίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρώς με ελάχιστο ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. 
Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε τα τυριά, ψιλοκόβουμε τη πιπεριά και τη ντομάτα. Προσθέτουμε με προσοχή αλάτι (γιατί ήδη τα τυριά είναι αλμυρά) πιπέρι και ρίγανη και στο τέλος το σοταρισμένο μπέικον και τα κοτσάνια.
Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα. 

manitariagemista2-ewoman

Προαιρετικά προσθέτουμε στο κάθε μανιτάρι από 1 κ.γ. κρέμα γάλατος 

manitariagemista3-ewoman

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!