Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά για μερακλήδες

Η συνταγή της ημέρας: Τηγανιά για μερακλήδες

Οι ουζοτσιπουροκρασομαζώξεις θέλουν μερακλίδικους μεζέδες! Μεζέδες νόστιμους που όμως φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα όπως μια τηγανιά (ας πούμε!) 

Για να θεωρηθεί πετυχημένη η τηγανιά (κατ' εμέ...) πρέπει να γίνει μαλακή, χωρίς να μοιάζει βρασμένη.
Η συνταγή που σας προτείνουμε  σήμερα στο ewoman,  δίνει ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα.

Το μυστικό είναι το κρασί στο οποίο παίρνει τις πρώτες βράσεις το κρέας, καθώς το κρασί αφού ανοίγει τις ίνες του κρέατος το βοηθά να μαλακώσει! 
Ένας πολύ νόστιμος μεζές για ουζάκι, που όμως συνοδεύει τέλεια και το λευκό κρασί.

Υλικά:
1,200 γρ. χοιρινό μπούτι σε μικρά κομμάτια
1 1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κ.σ. μπαλσάμικο με μέλι
2 κ..σ μουστάρδα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
αλάτι ρίγανη
2 λεμόνια

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας και το μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει, περίπου 30 λεπτά (ίσως χρειαστεί και παραπάνω).

tigania1-ewoman

Αφού πιει το κρασάκι του και μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο κι ανακατεύουμε να μαριναριστεί πολύ καλά το κρέας κι έπειτα προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τα πιπέρια και το αλάτι και τηγανίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας μας.

tigania2-ewomantigania3-ewoman

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την ρίγανη και στην υγειά μας! 

tigania4-ewoman

Καλή επιτυχία και καλά τσιμπούσια!