Η συνταγή της ημέρας: Διαιτητική κρεατόσουπα με λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Διαιτητική κρεατόσουπα με λαχανικά

Σούπα η σημερινή συνταγή του ewoman.gr. Μια ζεστή, υγιεινή, διαιτητική σουπίτσα γι' αυτούς που αγαπούν να προσέχουν και να φροντίζουν τον εαυτό τους. Πρόκειται για κρεατόσουπα λαχανικών, ιδανική γι'αυτούς που έχουν διώξει το άμυλο από τη ζωή τους.

Κάνει κρύο πια, καιρός για δύο. Και μην υπολογίζετε να διπλασιαστείτε σε πλάτος. Αυτό που πρέπει να φροντίσετε είναι να προσέχετε τη σιλουέτα σας γιατί το καλοκαίρι δεν αργεί. Καλά τα χειμωνιάτικα, αλλά σαν πρέπει να τα βγάλουμε όλα στη φόρα, ζοριζόμαστε. Ας προσέξουμε λοιπόν για να έχουμε... Μάλλον για να μην έχουμε περιττά κιλά.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή ποντίκι, ανάλογα τι σας αρέσει)
1 κλωνάρι σέλερι
1 κρεμμύδι τριμμένο (μέχρι λιωσίματος λέμε...)
2 μεγάλα καρότα
Λαχανικά της αρεσκείας σας (εγώ βάζω μανιτάρια, μπρόκολο και κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια)
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Παρασκευή:

Πρώτα ξεβράζουμε το κρέας. Το ξεπλένουμε στη συνέχεια καλά και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με καθαρό νερό. Μέσα βάζουμε ακόμη τα καρότα, το σέλερι και το λιωμένο κρεμμύδι. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει. Μπορείτε να προσθέσετε και κύβο βοδινού (αυτόν που έχει ελάχιστο αλάτι και καθόλου ζάχαρη αν κι εγώ προτιμώ να μην τον χρησιμοποιώ). Αφού προχωρήσει ο βρασμός και αρχίσει να "κατεβαίνει" ο ζωμός και να μαλακώνει το μοσχάρι, συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά, τα οποία τα έχουμε κόψει σε κυβάκια ( ή τουφάκια αν πρόκειται για το μπρόκολο).
Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και ίσως και λίγο σκόρδο σε σκόνη. Προσθέτουμε κι ένα φύλλο δάφνης, έτσι για την τσαχπινιά.

Όταν πια έχουν βράσει τα λαχανικά και το κρέας μου, σβήνω τη φωτιά και τότε προσθέτω ελαιόλαδο (το έχουμε ξαναπεί, το λάδι όταν βράζει γίνεται βλαβερό).

Σερβίρω τρίβοντας στο τελείωμα λίγο φρέσκο πιπέρι για τη νοστιμιά.

Συνολικά υπολογίστε πως θα χρειαστείτε γύρω στη μία ώρα για να φάτε τη σουπίτσα σας.

Παραλλαγή:  Άσχετα του ότι στη δική μου διατροφή δεν επιτρέπεται, εσείς μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και πατάτα. Αν πάλι είστε φαν του ρυζιού, μπορείτε να βάλετε ρύζι (προσοχή, αν θελήσετε μαύρο ρύζι, καλό θα είναι να το βράσετε κάποια ώρα μόνο του σε άλλο κατσαρολάκι για να μαλακώσει -γιατί αργεί γενικά λόγω της μη κατεργασμένης του μορφής) και μετά να το ρίξετε να πάρει την τελική βράση στη σούπα σας)

kreatosoupa-ewoman