Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμες βαρκούλες της Μεσογείου!

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμες βαρκούλες της Μεσογείου!

Η σημερινή συνταγή του ewoman είναι νόστιμη κι άκρως μεσογειακή και συστήνεται για χαλαρά βραδάκια! Δεν είναι ούτε πίτσα, ούτε πεϊνιρλί... Είναι κάτι ενδιάμεσο που φτιάχνεται πολύ γρήγορα!

Έτσι για την ιστορία να σας πω πώς προέκυψαν οι «βαρκούλες της Μεσογείου!» Ευρηματικό το όνομα, πάντως ε;
Βραδάκι στο σπίτι, μετά από ολοήμερο τρέξιμο, μόλις έχω πιάσει καναπέ κι έχω απλώσει την αρίδα μπας και ξεκουραστεί λίγο το κορμάκι μου (να λείπουν τα σχόλια για το υποκοριστικό !) κι ενώ νιώθω μια οξεία τεμπελίτιδα να κατακλύζει κάθε κύτταρο του σώματος και του μυαλού μου, πέφτει η ιδέα από τον πρωτότοκο για κανά χαρτάκι ή επιτραπέζιο παιχνίδι οικογενειακών προδιαγραφών.

Η ιδέα άρεσε σε όλους...αλλά το άτιμο όταν αρχίσει να κατεβάζει ιδέες, είναι ασταμάτητο!

Κι ενώ έψαχναν διαφωνώντας να βρουν ποιό παιχνίδι θα παίξουμε κι εγώ ήμουν σε μια κατάσταση «Οοοομμμ» , οι ιδέες συνεχίζονταν!
«Τα επιτραπέζια δε παίζονται ποτέ ξεροσφύρι...έλα μάνα βρες τι θα φτιάξεις στα γρήγορα και να το στρώσουμε!»
Τι να κάνω η φουκαριάρα η μάνα που δε ξέρω και χατίρια να χαλώ, χώθηκα στην κουζίνα να φτιάξω κάτι, με ότι υπήρχε!
Και κάπως έτσι προέκυψαν οι «βαρκούλες της Μεσογείου».

Τώρα θα μου πείτε τι σας λέω: «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν...» αλλά τέλος πάντων! Δοκιμάστε τις πάντως!

Υλικά:
5 κυπριακές πίτες μακρόστενες τύπου αξιαγάπητες του Καραμολέγκου
1 ντομάτα
1 πράσινη πιπεριά
5 ελιές
200 γρ τυρί φέτα
100 γρ κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
ρίγανη

Εκτέλεση:

mesogeios1-ewoman
Κόβουμε σε κύβους την ντομάτα και σε κομματάκια την πιπεριά και τις ελιές. Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα και το κεφαλοτύρι στο τρίφτη και με 1 κ.σ ελαιόλαδο τ' ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε τις πίτες σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα αφού τις χαράξουμε σε κάποια σημεία τις λαδώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με ρίγανη. Έπειτα απλώνουμε πάνω τους το μείγμα. Πασπαλίζουμε με ρίγανη.

mesogeios2-ewoman

mesogeios3-ewoman

Ψήνουμε στους 170oC για μισή ώρα περίπου, ίσως και λιγότερο ώσπου να λιώσουν τα τυριά.

mesogeios4-ewoman

Οι βαρκούλες σερβίρονται ζεστές και συνοδεύουν τέλεια τις οικογενειακές βραδιές, ή τις μαζώξεις με φίλους.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μακρόστενες αξιαγάπητες πίτες με στρόγγυλες, αλλά τότε δε θα είναι...βαρκούλες!
...καλή σας όρεξη!