Και πάω για καφέ στο σπίτι της φίλης μου και με το που ανοίγει την πόρτα μου σπάει τα ρουθούνια ένα απίστευτα έντονο άρωμα πορτοκαλιού!
Δε θ' αγιάσω ποτέ σκέφτομαι και μαντεύοντας τη σκέψη μου, μου λέει αξίζει η αμαρτία, πίστεψέ με!
Και άξιζε πραγματικά! Δεν είναι μόνο το απίστευτο άρωμα που κάνει αυτή την πορτοκαλόπιτα ακαταμάχητη κι ασυναγώνιστη, είναι κι η γεμάτη από πορτοκάλι γεύση της αλλά και το πόσο εύκολα φτιάχνεται!
Φυσικά και εξασφάλισα τη συνταγή για εσάς αγαπημένοι μου αναγνώστριες και αναγνώστες του ewoman!
Υλικά:
200 γρ γιαούρτι
150 γρ ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 αυγά
150 ml σπορέλαιο
200 ml χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κ. γ. κανέλα
250 γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
Για το σιρόπι:
600 ml νερό
400 ml ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 φλούδα πορτοκαλιού.
Εκτέλεση:
Θυμηθείτε να βγάλετε το φύλλο κρούστας κάποιες ώρες νωρίτερα από το ψυγείο ώστε να χάσει την υγρασία του και να θρυμματίζεται!
Αν δε προλαβαίνετε, απλώστε το σ' ένα ταψί και βάλτε στο φούρνο για λίγο να ξεραθεί. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με σύρμα, ρίξτε και το θρυμματισμένο φύλλο και ψήστε το σε μέτριο ταψάκι ή πυρές στους 170 ο C για μισή ώρα περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι ώστε να αρχίσει να κρυώνει. Σιροπιάστε με το χλιαρό σιρόπι το ζεστό γλυκό και σερβίρεται αφού κρυώσει καλά!
Καλή επιτυχία!!
Ευχαριστώ τη φίλη μου Άννα Ελμπασίδου για αυτή την πανεύκολη καταπληκτική συνταγή!