Η συνταγή της ημέρας: Κέικ μπανάνας

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ μπανάνας

Κέικ μπανάνας μια λιχουδιά που θα λατρέψουν τα παιδιά η πρόταση του ewoman για σήμερα!

Αν έχετε ώριμες μπανάνες, μη σκεφτείτε να τις πετάξετε για κανέναν λόγο αφού όλο το μυστικό για αυτό το κέικ κρύβεται στις μπανάνες: όσο πιο ώριμες -σε σημείο να λιώνουν- είναι, τόσο πιο νόστιμο γίνεται...
Το καλύτερο πάντρεμα δε, είναι σταγόνες κουβερτούρας που λιώνουν μέσα στο μείγμα...

Υλικά: 
200 γρ μαργαρίνη (σε αλουμινόχαρτο)
300 γρ ζάχαρη
2 αυγά 
1 γιαούρτι (εγώ βάζω παραδοσιακό αγελαδινό) 
1 κ. γ σόδα
1 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
3 ώριμες μπανάνες 
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
άχνη

Εκτέλεση: 
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού μαλακώσει το χτυπάμε να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα να απορροφηθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

keikbanana-ewoman

Λιώνουμε τις μπανάνες μ' ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας αφού τ' ανακατέψουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσουν στο μείγμα και να μην κάτσουν στο κάτω μέρος του κέικ και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για 45-50 λεπτά περίπου. Τρυπάμε στο κέντρο του με ένα ξυλάκι και αν βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο. Το κέικ έχει υγρή υφή κι εκπληκτική γεύση μπανάνας! 

Tips: Τοποθετούμε το κείκ με μπανάνα ψηλά στον φούρνο για να ψηθεί σωστά από κάτω.

Αφήνουμε το κέικ μπανάνα στη φόρμα για 30 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Πασπαλίζουμε με άχνη ή αν θέλουμε μπορούμε να το γλασάρουμε με σοκολάτα..

keikbanana2-ewoman

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ