Kaluna: Φρέσκα βιολογικά προϊόντα, με τη δύναμη της φύσης!

Kaluna: Φρέσκα βιολογικά προϊόντα, με τη δύναμη της φύσης!

Τα βιολογικά προϊόντα της Kaluna, παρασκευάζονται στο πιστοποιημένο εργαστήριο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στο Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια. Μέσα σε ένα καταπράσινο βιολογικό κτήμα, «παντρεύονται» τα καλλιεργούμενα με τα αυτοφυή βότανα, που αποτελούν την πρώτη ύλη για την παρασκευή των καλλυντικών.

Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας είναι ευρεία. Περιλαμβάνει αιθέρια έλαια, κηραλοιφές, καλλυντικά για μαλλιά, σώμα, πρόσωπο, λάδια κ.α. όλα βιολογικά.

Κανένα από τα προϊόντα KALUNA δεν περιέχει συνθετικά συντηρητικά, συνθετικά χρώματα, συνθετικά αρώματα, πετροχημικές ύλες, ζωικές πρώτες ύλες (πλην των μελισσοκομικών), υπολείμματα φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων ή διαλυτών. Περιέχουν ΜΟΝΟ όσα συστατικά αναγράφονται στις ετικέτες, με ευκρινή και κατανοητή περιγραφή. Αυτό τα καθιστά προϊόντα με μικρή διάρκεια ζωής που σημαίνει ότι θα πρέπει να φυλάγονται σε δροσερό περιβάλλον ή στο ψυγείο και καλό είναι να χρησιμοποιούνται με προσοχή, με καθαρά χέρια ή σπάτουλα. Εξ ου και ο χαρακτηρισμός τους ως «φρέσκα».

Το εργαστήριο αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να ανακαλύπτει νέες ιδιότητες των φυτικών εκχυλισμάτων, να πραγματοποιεί διαρκείς, λεπτομερείς ποιοτικούς και μικροβιολογικούς ελέγχους των πρώτων υλών και των ετοίμων προϊόντων και να δημιουργεί φυσικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών.

Η ενέργεια, που καταναλώνεται στην παραγωγή των προϊόντων μας, προέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από ιδιόκτητα φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια. Το νερό προέρχεται από ιδιόκτητη πηγή. Τα «απόβλητα» επιστρέφουν στη φύση χωρίς χημικά, αναπληρώνοντας όσο νερό καταναλώθηκε. Είναι όλα πολύ προσεγμένα, γιατί θέλουμε να «φερόμαστε» ευγενικά στη φύση ώστε αυτή να μας «αποζημιώνει» με τα υπέροχα προϊόντα της.

Ρωτήσαμε τον κ.Παύλου, ιδιοκτήτη της εταιρείας Kaluna.

Πείτε μας κ.Παύλου λίγα λόγια για εσάς και την εταιρεία σας.

Η ενασχόληση με τα βότανα και τα καλλυντικά ήταν φυσική εξέλιξη της εγκατάστασής μου, μαζί με την τότε σύζυγο μου, στη μαγευτική φύση της βόρειας Εύβοιας. Άρχισε σαν εξερεύνηση της φύσης και των θεραπευτικών δυνατοτήτων της, που όλο και περισσότερο μας κέρδιζε. Αποφασίζοντας να δημιουργήσουμε ένα νόμιμο και σύγχρονο εργαστήριο, επέστρεψα στην ιατρική που είχα εγκαταλείψει στην κανονική διάρκεια των σπουδών μου και πήρα το πτυχίο. Αυτή η εμπειρία ήταν καθοριστική για μένα, γιατί σε συνδυασμό με τις γνώσεις των βοτάνων, μου έδειξε ένα πιο ολοκληρωμένο δρόμο που ακολουθώ μέχρι σήμερα, μόνος πλέον.

Αυτή η πορεία δημιουργίας του εργαστηρίου έχει σημασία, γιατί εξηγεί την προσήλωση μας στις αρχές του σεβασμού του περιβάλλοντος, της αυστηρής χρήσης μόνο φυσικών συστατικών και στις αρχές της βιολογικής παρασκευής καλλυντικών.

Η μεταποίηση που κάνουμε στο εργαστήριο, ξεκινώντας με αποστάξεις, εκχυλίσεις σε λάδι ή οινόπνευμα και εγχύματα είναι η ηπιότερη δυνατή, με τις χαμηλότερες δυνατές θερμοκρασίες και με μόνη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική, προστασία τα ίδια τα βότανα και τα αιθέρια έλαια! Έτσι, παράγουμε τα αγνότερα δυνατά προϊόντα σε μια μεγάλη γκάμα που περιλαμβάνει σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες προσώπου, λάδια σώματος αιθέρια έλαια, οδοντόκρεμες, λοσιόν, αλλά και βρώσιμα έλαια και βότανα. Τα βότανα αποτελούν έναν ολόκληρο κόσμο, τον οποίο συνεχίζω να εξερευνώ και να ανακαλύπτω με ενθουσιασμό, συνδυάζοντας τη ζωή στη φύση με τη δημιουργία και την προσφορά.

kalunabi-ewoman

kaluna-ewoman

kalunabio-ewoman