Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινά καλαμαράκια, σαν τηγανητά!

Η συνταγή της ημέρας: Υγιεινά καλαμαράκια, σαν τηγανητά!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη λατρεύει τα τηγανητά καλαμαράκια νομίζω. Είναι αυτή η απίθανη τραγανότητα και η γεύση τους που σε κάνει να ξεκινάς να τρως και να μη θέλεις να σταματήσεις.

Όπως και να το κάνουμε, όμως, το τηγανητό δεν είναι υγιεινό. Εμείς όμως, στο ewoman, σας έχουμε υποσχεθεί πως όλα τα μυστικά μας τα μοιραζόμαστε μαζί σας. Έτσι σήμερα, θα σας πούμε πώς μπορείτε να απολαύσετε τέλεια, υγιεινά, ΣΑΝ τηγανητά καλαμαράκια!

Ναι καλά ακούσατε, υπάρχει τρόπος να πετύχετε τη γεύση που θέλετε χωρίς να φορτωθεί ο οργανισμός σας το τηγανητό και φυσικά χωρίς να μυρίσει το σπίτι, να πιτσιλιστεί η κουζίνα με λάδια κι όλα αυτά τα ωραία που συνοδεύουν το συγκεκριμένο φαγητό.

Υλικά:

Καλαμάρια (φρέσκα ιδανικά αλλά και κατεψυγμένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε)

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Ακόμη και ολικής άλεσης αν θέλετε πιο υγιεινό αποτέλεσμα)

Αντικολλητικό χαρτί ή το τέλειο ταψάκι σιλοκόνης της tupperware

Ελάχιστο λάδι, αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή:

Καθαρίζετε τα καλαμάρια σας, τα κόβετε όπως θέλετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα νερά τους. Στη συνέχεια, τα πασπαλίζετε καλά με αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε στο ψυγείο.

Τα αφήνετε εκεί για περίπου 20-30 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζετε και τα τοποθετείτε ή σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου σας ή σε ταψάκι σιλικόνης (το οποίο να θυμάστε ότι το βρέχουμε πριν τη χρήση). Πασπαλίζετε από πάνω με ελάχιστο λαδάκι και ψήνετε τα καλαμάρια στο σιγανό του φούρνου (Δε θα κουραστούμε να σας λέμε ότι το λάδι δεν πρέπει να ψήνεται πάνω από τους 180 βαθμούς).

Όταν τα καλαμάρια σας πάρουν χρώμα, τα γυρίζετε και από την άλλη και όταν κρίνετε εσείς ότι πρέπει, τα βγάζετε από το φούρνο.

Σερβίρονται ζεστά με λεμόνι, συνοδεία πράσινης σαλάτας.

Τα "σαν τηγανητά" καλαμάρια είναι μια συνταγή που θα λατρέψετε καθώς δεν τα ξεχωρίζει κανείς εύκολα από τα τηγανητά. Μια δοκιμή θα σας πείσει. Άντε και καλή μας όρεξη!

kalamari1-ewoman