Γυναίκα: Γοητευτική δύναμη, εύθραυστη ψυχή, ετοιμοπόλεμος στρατιώτης.

Γυναίκα: Γοητευτική δύναμη, εύθραυστη ψυχή, ετοιμοπόλεμος στρατιώτης.

Γυναίκα: πλάστηκε για να ομορφύνει τα στραβά αυτού του κόσμου. Γεννήθηκε για να τον υπηρετήσει με το σπαθί της και να τον κάνει καλύτερο.

Γυναίκα: είναι η μήτρα του κόσμου που γεννοβολά την ελπίδα. Την ελπίδα που έχει το χρέος να την κανακέψει με τη μυρωδιά της, με το χάδι της, με τη φροντίδα και την αγάπη της. Κρατά στους ώμους της αβίαστα και αγόγγυστα τις ανάσες, τους λυγμούς και τα όνειρα των ανθρώπων της ζωής της. Σύντροφος και μάνα, ερωμένη και εργαζόμενη, φίλη, αδελφή και κόρη.

Γυναίκα: η αγκαλιά της γίνεται καταφύγιο της αγάπης στην καταιγίδα, το λιμάνι που μέσα του γαληνεύει ο πόνος, η κούραση και το παράπονο των ανθρώπων που αγαπά. Το αγκυροβόλι που πάνω του θα γαντζωθεί το παιδικό το κλάμα και του άντρα η μοναξιά. Το βλέμμα της γίνεται χάδι που μερώνει την ανασφάλεια και την πίκρα που προκαλούν των άλλων ανθρώπων οι σαϊτιές. Και τα λόγια της το βάλσαμο, που μερώνει τους φόβους των αγαπημένων της τις νύχτες που αρνούνται να ξημερωθούν.

Γυναίκα: είναι δυνατή, γιατί δε φοβάται τους δαίμονές της. Τους αντιστέκεται με πείσμα και με λαχτάρα για ζωή. Είναι δυνατή, γιατί η εύθραυστη ψυχή της αρνείται να γονατίσει και στέκεται περήφανη με το κεφάλι ψηλά. Είναι δυνατή, γιατί τα χρόνια της μετρούν έγνοιες, σωστά και λάθη, απογοητεύσεις και όνειρα. Μετρούν στιγμές που σκορπίστηκαν και στιγμές που χαράχτηκαν, έρωτες και μοναξιές, νίκες και ήττες.

Δεν είναι τέλεια η ζωή της, ούτε πάντα ιδανική. Δεν τρέφει αυταπάτες. Δίνει τις μικρές και μεγάλες μάχες της και γίνεται ένας ετοιμοπόλεμος στρατιώτης που διεκδικεί τη ζωή που προσπαθούν να της στερήσουν. Οι στιγμές της παλεύουν καθημερινά να βρουν τη θέση τους μέσα στη ζυγαριά της καρδιάς της. Μια ζυγαριά που πότε ισορροπεί αποφασιστικά μέσα της και πότε γέρνει προς τη μια ή την άλλη μεριά, προκαλώντας αναταράξεις στον ψυχισμό και στο συναίσθημά της, που δεν μπορεί ή δεν αντέχει να τις διαχειριστεί πάντα με τη σοφία που τις χρεώνουν.

Κι αν ψάχνεις την ουσία της αγάπης, θα τη βρεις να σε περιμένει σε μια γωνιά της καρδιάς της, εκεί που ανταμώνουν το φως και το σκοτάδι των ανθρώπων. Έτοιμη να μεταμορφωθεί σ’ ένα μικρό θαύμα που μπορείς να το αγγίξεις, αρκεί να το αφήσεις να σε τυλίξει με τη χρυσόσκονή του.

Γυναίκα: μια γοητευτική δύναμη, μια εύθραυστη ψυχή και ένας ετοιμοπόλεμος στρατιώτης. Αξίζει να υπάρχεις για να την κατακτήσεις.