Είμαι γυναίκα και κάθε μέρα με τιμώ

Είμαι γυναίκα και κάθε μέρα με τιμώ, χωρίς το υπέρ ή το υπό

Είμαι γυναίκα και κάθε μέρα με τιμώ, χωρίς το υπέρ ή το υπό...

Είμαι γυναίκα και αυτό είναι Θείο δώρο και χάρισμα μαζί. Ασθενές φύλο και ταυτόχρονα δυναμική. Ωραία ύπαρξη και συναισθηματική. Αδύνατη σωματικά αλλά πνευματικά ισχυρή. Κράμα ατόφιο και εκ φύσεως ιδανική.

Γιατί μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στη δύναμη και την αδυναμία μου. Να διαχειρίζομαι με χάρη την άμετρη ευαισθησία και τον αδιόρατο  δυναμισμό μου. Να επιβάλλω την παρουσία μου μέσα από τη σιωπή μου. Να σαγηνεύω με τις κινήσεις μου και να αποπλανώ με την ψυχή μου. Ονειροπατώ ανάμεσα στο ιδανικό και συνυπάρχω αρμονικά με τον ρεαλισμό που κυριαρχεί στη ζωή μου. Κυνηγώ πεισματικά τα όνειρά μου κόντρα σε κάθε λογική μου.

Χαμογελώ στον πόνο και ορίζω μόνη μου τη ζωή μου. Έχω τη δύναμη να μαζεύω τα κουρέλια της ψυχής μου και να σκεπάζω τις φυγές μου με την χάρη και την αξιοπρέπειά μου. Να κρύβω πίσω από το πιο λαμπερό μου βλέμμα τα σπασμένα κομμάτια της καρδιάς μου. Να δίνω ζωή από το σώμα μου ξεπερνώντας τα όρια της αντοχής μου.
Λατρεύομαι και λατρεύω με πάθος. Δίνω και δίνομαι με την ίδια ένταση. Απολαμβάνω την ελευθερία μου και την ίδια στιγμή γίνομαι δέσμια των αισθημάτων μου φυλακίζοντας την καρδιά μου. Προβάλλω χωρίς ενδοιασμούς τα αδύνατα σημεία μου γιατί ξέρω ότι αυτά είναι η δύναμή μου και τα ομορφότερα χαρακτηριστικά μου.

Ακολουθώ τους χτύπους της καρδιάς μου. Δεν ψάχνω το τέλειο και δεν εκλογικεύω τα αισθήματα μου. Δεν απαιτώ τον σεβασμό αλλά τον κερδίζω με την προσωπικότητά μου. Και δεν επιζητώ την υποταγή ούτε υποτάσσω την ατίθαση πλευρά μου.

Είμαι γυναίκα λοιπόν. Γι’ αυτό και κάθε μέρα με τιμώ. Χωρίς την έπαρση του «υπέρ» και χωρίς την υποδούλωση του «υπό». Γιατί η φύση μου είναι δώρο Θεού για μένα αλλά και  για τον κόσμο αυτό. Και χαίρομαι κάθε ίχνος ερωτισμού  που εκπέμπω και κάθε σημάδι θηλυκότητας που αποπνέω.