Σιμαρδάνης Χρήστος: Ένας αξιοπρεπής κύριος

Σιμαρδάνης Χρήστος. Ένας αξιοπρεπής κύριος.(πηγή Instagram)

«Γνωρίσαμε» πρώτα τη φωνή του καθότι αυτή ακουγόταν σχεδόν σε όλα τα διαφημιστικά σποτ που σχετίζονταν με διοργανώσεις ή/και χορηγίες επικοινωνίας του Mega. Πολύ σύντομα γνωρίσαμε και το πρόσωπό του.

Γεννημένος το 1957, έζησε μέχρι τα 6 του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε υποκριτική στο Central School of Speech and Drama στο Λονδίνο.

Ένας γλυκύτατος και αξιοπρεπέστατος κύριος, που δεν έκρυψε ποτέ τη σεξουαλική του ταυτότητα δηλώνοντας καθόλου περήφανος γι αυτή. Συγκεκριμένα, είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook τον Ιούνιο του 2017:

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες «είμαι περήφανος που έχω αυτιά». Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δεν νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας».

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μετά από κάποιες ενοχλήσεις, τα Χριστούγεννα του 2017, οδηγήθηκε στον γιατρό ο οποίος συνέστησε σειρά εξετάσεων. Τελικά νοσηλεύτηκε για 15 μέρες σε δημόσιο νοσοκομείο των Αθηνών. Ποτέ δεν έχασε το χαμόγελό του και αντιμετώπιζε το πρόβλημά του αυτό με περίσσια αξιοπρέπεια.

Ήταν αγωνιστής, όπως σε κάθε δύσκολη στιγμή του έτσι και με το πρόβλημα της υγείας του και μέχρι τελευταία στιγμή ήλπιζε ότι όλα θα πάνε καλά. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και στις 12/3/18 άφησε την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και σε όσους τον αγάπησαν.

Αντίο κ.Σιμαρδάνη με τη γλυκιά, βαθιά, ζεστή φωνή. Με το γλυκό χαμόγελο και τη διακριτική παρουσία στον χώρο του θεάτρου.

Αντίο αξιοπρεπή κύριε.