Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και πανεύκολα κρουασανάκια με τυρί

Η συνταγή της ημέρας: Αφράτα και πανεύκολα κρουασανάκια με τυρί

Αφράτα και πανεύκολα κρουασανάκια με τυρί (κι όχι μόνο με τυρί!) η πρόταση του ewoman για σήμερα! 

Οι νόστιμες αφράτες «μπουκίτσες» που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Γίνονται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα που θα τα φτιάχνετε συνέχεια, χωρίς να το πολυσκέφτεστε!! 

Αφράτα με μια φανταστικά ελαστική ζύμη, που δε χρειάζεται να την περιμένετε, να ξεκουραστεί ή να φουσκώσει, παρά μόνο λίγα λεπτά τόσο ώσπου να ετοιμάσετε τη γέμιση. Τρώγονται ζεστά ή κρύα! 
Αρκεί κι ένα μόνο για να κόψει τη λιγούρα! Το δύσκολο είναι να σταματήσει κανείς στο ένα…  

Θέλετε να σας πω κι άλλα ή μπήκατε ήδη στην κουζίνα να «πιάσετε» το ζυμάρι;

Υλικά για τη ζύμη:
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
1 νεροπότηρο γάλα χλιαρό
1 νεροπότηρο σπορέλαιο 
1 κ. αλεύρι (περίπου) για όλες τις χρήσεις 
3 κ.γ. αλάτι
5 κ.γ. ζάχαρη

Για τη γέμιση:
500 γρ. τυρί φέτα 
300 γρ κίτρινο τυρί
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά 
λίγο πιπέρι
Για επάλειψη:
1 αυγό
λίγο γάλα 
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (ή και τα 2)

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το γάλα και το νερό χλιαρά και μέσα σε αυτά διαλύουμε τη μαγιά, μαζί με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία βελούδινη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Κατόπιν αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τη φέτα στον τρίφτη ή και με τα χέρια (όπως γουστάρουμε εκείνη τη στιγμή!) και προσθέτουμε το γιαούρτι, το πιπέρι και τέλος τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύουμε. 

krouasanakia3-ewoman

Κόβουμε λίγη ζύμη, την κάνουμε μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε σε τρίγωνα 4 ή και 6 (ανάλογα το πόσο μεγάλο θα γίνει το φύλλο) και βάζουμε στη μέση του 1 κουταλιά γέμιση και την τυλίγουμε σε σχήμα μικρού κρουασάν.

krouasanakia2-ewoman

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε ελαφρώς το αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή και τα δυο και ψήνουμε στους 175 ο C για 20' περίπου στον αέρα. 

krouasanakia1-ewoman

Γίνονται πολύ αφράτα και διατηρούνται αρκετές ημέρες!

Εναλλακτικά, μπορούμε επίσης, να τα φτιάξουμε με μικρά λουκανικάκια καθώς και με αλλαντικά και τυριά!

krouasanakia-ewoman

Καλή επιτυχία και καλά ξελιγουριάσματα!