Μεγάλη τέχνη αυτό το «Σώπα»

Μεγάλη τέχνη αυτό το «Σώπα»(πηγή pixabay)

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε:

«Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα»

Μπορεί να μην είχαμε με δ’ αύτους γνωριμίες ζηλευτές, με τους γείτονες, μας ένωνε, όμως, το Σώπα. Σώπα ο ένας, σώπα ο άλλος, σώπα οι επάνω, σώπα οι κάτω, σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο. Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.

Κατάπιαμε τη γλώσσα μας. Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε. Φτιάξαμε το σύλλογο του «Σώπα». Και μαζευτήκαμε πολλοί μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!
Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα, τα πάντα κι όλα πολύ. Εύκολα, μόνο με το Σώπα. Μεγάλη τέχνη αυτό το «Σώπα».
Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσα σου και κάν’ την να σωπάσει. Κόψ’ την σύρριζα. Πέτα την στα σκυλιά. Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά. Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες, τύψεις κι αμφιβολίες. Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις από το βραχνά να μιλάς, χωρίς να μιλάς να λες «έχετε δίκιο, είμαι σαν κι εσάς». 

Αχ! Πόσο θα ‘θελα να μιλήσω ο κερατάς. και δεν θα μιλάς, θα γίνεις φαφλατάς, θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς. Κόψε τη γλώσσα σου, κόψ’ την αμέσως. Δεν έχεις περιθώρια. Γίνε μουγκός. Αφού δε θα μιλήσεις, καλύτερα να το τολμήσεις. Κόψε τη γλώσσα σου.
Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσα μου, γιατί νομίζω πως θα’ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο, με έναν ψίθυρο, με ένα τραύλισμα, με μια κραυγή που θα μου λέει:
ΜΙΛΑ!…. "

Αζίζ Νεσίν: Μίλα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχόλια

Η περίσσεια των ελευθέρων ριζών είναι snail farm πιο εύκολα να δημιουργηθεί μέσω της οξείδωσης από τις περιβαλλοντικές ρυπάνσεις και ακτινοβολίες. Αντιοξειδωτικά είναι μια ομάδα μορίων που μπορεί να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, συνεπώς είναι απαραίτητο συστατικό για snail farm αντι-γηράσκων τη φροντίδα δέρματος τύπων και αντι-γήρανση σούπερ συστατικά τρόφιμα/συμπληρώματα διατροφής. <a href="https://officialsnailfarm.com/gr" rel="nofollow">https://officialsnailfarm.com/gr</a> Πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες που δίνονται από τον κατασκευαστή πριν από τη διαδικασία εφαρμογής. Σε περίπτωση που είναι η πρώτη σας φορά για να εφαρμόσετε αυτό το προϊόν, θα πρέπει να αρχίσετε με μια σταδιακή εφαρμογή, ώστε το πρόσωπό σας να συνηθίσει σε αυτό το νέο φυσικό προϊόν και επίσης για τα συστατικά να αναλάβουν αποτελεσματική δράση στις ρυτίδες σας. όλα τα σχόλια <a href="https://officialsnailfarm.com" rel="nofollow"></a>https://officialsnailfarm.com/gr Το συμπλήρωμα διατίθεται σε μια ευχάριστη μορφή ελαφρού ορού, το οποίο σε αντίθεση με πολλά άλλα συμπληρώματα αυτού του τύπου έχει μια πολύ βαθιά διείσδυση στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, όλα τα ενεργά συστατικά που περιέχονται σε αυτό έχουν την ευκαιρία να διεισδύσουν άμεσα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

Εγγυημένα αποτελέσματα: ισχυρή διέγερση και αυξημένη αντοχή. Με βάση τις υποσχέσεις του κατασκευαστή, κάποιος μπορεί πραγματικά να περιμένει πολλά από το Titan Gel. Πρώτα απ’ όλα, αν εφαρμοστεί ακριβώς πριν από την επαφή, αυτή η γέλη εγγυάται μια ισχυρότερη διέγερση και περισσότερη δύναμη , η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ξέρετε-τι. Από την άλλη πλευρά, έχουμε εδώ και μια ιδιαίτερη ψυχολογική επίδραση. <a href="http://titangel-in-greece.com" rel="nofollow"></a>titangel-in-greece.com Το αποτέλεσμα πραγματικά είναι φοβερό! Σημαντική αύξηση του μεγέθους του πέους, ισχυρότερη στύση και παράταση της σεξουαλικής συνεύρεσης. Αυτό που κάνει το προϊόν ξεχωριστό είναι αφενός τα φυτικά συστατικά του, που θα βελτιώσουν την υγεία και τη σεξουαλική σας ορμή σε κάθε ηλικία, αφετέρου ότι είναι εντελώς ακίνδυνο χωρίς καθόλου παρενέργειες. Βάλε τέλος στα χημικά και τα μη ελεγμένα συστατικά που περιέχονται σε άλλα προϊόντα χωρίς πιστοποίηση.