Έρχεται Πάσχα και η φύση απλώνει τη μαγεία της...

Έρχεται Πάσχα και η φύση απλώνει τη μαγεία της...(πηγή pixabay)

Πάσχα, ο Θάνατος και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Πάσχα της Χριστιανοσύνης, της αγάπης και της ανθρωπιάς.

Άγιες μέρες. Ας γεμίσουν οι καρδιές μας με τα χρώματα της άνοιξης, έτσι όπως άλλωστε, ταιριάζει με την Ανάσταση.
Έρχεται Πάσχα και η φύση απλώνει τη μαγεία της...την απέραντη ομορφιά της. Ανθίζει και στέλλει το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου. Μοσχοβολάει ο τόπος από τ' ανθισμένα δέντρα και αρωματίζεται ο ουρανός από τις μυρωδιές των γουστόζικων πολύχρωμων λουλουδιών.

Ζωγραφίζεται παντού η ομορφιά της αγάπης και της δημιουργίας που δίδαξε ο Ιησούς και που γι' αυτήν υπέφερε πάνω στο σταυρό.

Τα χελιδόνια της Άνοιξης, κτίζουν τις φωλιές τους, με όλο το είναι της αγάπης τους, δείχνοντας πως κι' εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να μονιάσουμε και ν' αγαπιόμαστε μέσα στη δική μας φωλίτσα, ταπεινά και αληθινά...
Ταπεινά και αληθινά, έδειξε τον δρόμο και ο Κύριος,  τον έστρωσε με την δύναμη της αγάπης και της πίστης, σ' αυτό που θέλουμε και σ' αυτό που κάνουμε. Έσπειρε δεξιά και αριστερά τα πολύχρωμα λουλούδια της Άνοιξης, για να ομορφαίνει τη διαδρομή μας και άφησε στον ουρανό να πετάξουν τα πουλιά για να μας δείξει ότι είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε, δια μέσου Του, την πορεία μας.

Άνοιξη και Ανάσταση, μετά τις παγωμένες μέρες του χειμώνα, η φύση ξυπνά, ανθίζει και ξαναγεννιέται. Η ακμή διαδέχεται την παρακμή και την θλίψη η μεγάλη χαρά της Ανάστασης.

Μια αστείρευτη, αόρατη δύναμη στηρίζει το κάθε σπίτι όπου υπάρχει αγάπη και γαλήνη, όπου αφήνουμε να περάσει το φως της Αναστάσεως.