Διώξε το άγχος μακριά σου και ζήσε!

Γέλα, αγάπα, ζήσε! (Πηγή Pixabay)

«Γέλα, αγάπα και τραγούδα»,  λέει το τραγούδι και θα συμπληρώσω και «καημό μη βάνεις!» Τα βάσανα κι οι στεναχώριες μας γερνούν. Ο ασταμάτητος αγώνας για την επιβίωση και τα άγχη του μας φθείρουν.

Τα προβλήματα,  μας αφαιρούν ποιότητα ζωής καθώς ταλαιπωρούν τη ψυχή μας και σταδιακά όταν δε λύνονται και τα σκεφτόμαστε συνέχεια σωματοποιούνται, προκαλώντας μας σωρεία θεμάτων υγείας.
 

Ο λαός μας λέει,  ότι τα βάσανα ασπρίζουν τα μαλλιά! Για φανταστείτε λοιπόν, τι διεργασίες μπορεί να συμβαίνουν μέσα στον εγκέφαλό μας όταν είμαστε βασανισμένοι ικανές ν’ ασπρίζουν τα μαλλιά;

«Μη το βάζεις μαράζι»,  λένε οι γιαγιάδες κι οι παππούδες και κάτι παραπάνω ξέρουν...
Έχουν φάει τη ζωή με το κουτάλι, κι αν δεν είδαν βάσανα, κακουχίες και δυσκολίες αυτοί!

Κι όμως, επιμένουν πώς είναι ίσως το μεγαλύτερο λάθος του ανθρώπου να ζει τη ζωή του, κυριευμένος από στρες και άγχος, για πράγματα που πολλές φορές δεν είναι στο χέρι του ν' αλλάξουν!

«Και τι θα γίνει κι αν σκάσεις; Θ' αλλάξει τίποτα;» με ρώτησε κάποτε ένας παππούς,  «γιατί αν είναι ν' αλλάξει...σκάσε! αλλιώς ηρέμησε και δες τι άλλο μπορείς να κάνεις -εκτός απ' το να σκάσεις!-  Αν μπορείς! κι αν δε μπορείς...μη το βάζεις μαράζι!»
Τα λόγια του μ' έκαναν να σκεφτώ πολύ και να συνειδητοποιήσω πόσο σοφά ήταν!
Κανένα πρόβλημα δε λύνεται «εν βρασμώ» όταν είμαστε στρεσαρισμένοι και συγχυσμένοι, ίσα ίσα που μπορεί να πάρουμε την πιο λάθος απόφαση γιατί σε κατάσταση σύγχυσης και συναισθηματικής φόρτισης το μυαλό μπλοκάρει.

Είναι σωστό αυτό που λένε:
"Μην υπόσχεσαι όταν είσαι χαρούμενος,
μην απαντάς όταν είσαι θυμωμένος και
μην αποφασίζεις όταν είσαι λυπημένος."

Έχω αποφασίσει στη ζωή μου να το τηρήσω από δω και πέρα!

(όσο μπορώ!)  γιατί νομίζω πως δε μου πηγαίνουν τα άσπρα μαλλιά!