
Μια εξαιρετική υγιεινή και δροσερή σαλάτα η πρόταση του ewoman για τα βρασμένα αυγά του Πάσχα που περίσσεψαν!
Κάθε χρόνο το Πάσχα, εκτός από ωραίες αναμνήσεις, αφήνει κι αρκετά αυγά βρασμένα που πολλές φορές καταλήγουν στα σκουπίδια...εκτός κι αν ρίξετε μια ματιά στην απίθανη ιδέα του ewoman και φτιάξετε αυτή τη γευστική και δροσερή σαλάτα που αναγάγει το βρασμένο αυγό στο πιο gourmet στοιχείο του πιάτου σας!
Υλικά:
10 αυγά βρασμένα
150 γρ. γαλοπούλα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
1 καρότο
1 γιαούρτι στραγγιστό
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. μέλι
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το άνηθο και τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή λεπτές φέτες τα αυγά, τα προσθέτουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μπλέντερ χτυπάμε το γιαούρτι, με το ελαιόλαδο, το μέλι και το ξύδι.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά τα προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη, νόστιμη, θρεπτική κι ιδιαιτέρως δροσερή.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Αφαιρέστε τους κρόκους από 2-3 αυγά (προσθέστε τους στη σαλάτα) και χρησιμοποιήστε τα ασπράδια σαν...μπολάκια για να σερβίρετε τη σαλάτα σας δίνοντας μια gourmet πινελιά στο τραπέζι σας!