Η συνταγή της ημέρας: Σταφιδόψωμα με ταχίνι και μέλι

Η συνταγή της ημέρας: Σταφιδόψωμα με ταχίνι και μέλι

Εμείς εδώ στο ewoman έχουμε δηλώσει την αδυναμία μας στα γλυκά. Έτσι δε χάνουμε ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας συνταγές που δοκιμάσαμε και πολύ αγαπήσαμε. Σήμερα, σας έχουμε υπέροχα, πεντανόστιμα σταφιδόψωμα με ταχίνι και μέλι. Θα τα λατρέψετε όπως κι εμείς!

Υλικά:

Σχεδόν ένα πακέτο αλεύρι μπλε
Δύο κούπες νερό
Χυμό από ένα μανταρίνι
Ξύσμα από ένα μανταρίνι
Ένα κυβάκι μαγιά φρέσκια
Μιάμιση κουταλιά μέλι
Μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ταχίνι
Στεβια 3/4 της κούπας (ή ζάχαρη αν δε θέλετε στέβια)
Κανέλλα και ελάχιστο γαρύφαλλο
2 δάκρυα μαστίχας με λίγη ζάχαρη
1κ.γ Σταφίδες ξανθές -μεγάλες όσο θέλουμε-
Μέλι αραιωμένο με νερό (για μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο)

Εκτέλεση:

Βάζουμε τη μαγιά με λίγο νερό και λίγη στέβια να φουσκώσει, τρίβουμε τη μαστίχα με 1κ.γ ζάχαρη κανονική, ρίχνουμε το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό, το ξύσμα και εν συνεχεία όλα τα υπόλοιπα.
Η ζύμη κολλάει αλλά μην τη φοβάστε.
Ζυμώνουμε καλά και τη βάζουμε να φουσκώσει (θέλει αρκετή ώρα).
Μόλις τελειώσουμε με το φούσκωμα, την πατάμε να ξεφούσκωσει και αλευρώνουμε την επιφάνεια όπου θα δουλέψουμε. Ξαναζυμώνουμε, κάνουμε ένα μπαστούνι και κόβουμε σε κομμάτια πάχους 2 - 2 1/2 δακτύλων. Ξαναφήνουμε να φουσκώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζοντάς τα, τα αλείφουμε με πινέλο με το μελόνερο.

st-ewoman

  ev3-ewoman