Η Βασίλισσα και οι Σύντροφοί της

Η Βασίλισσα και οι Σύντροφοι της

Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια βασίλισσα που είχε τέσσερις συντρόφους.

Πάνω απ’ όλους έδειχνε αδυναμία στον τέταρτο.
Τον στόλιζε με ακριβά ρούχα, του χάριζε πολύτιμα κοσμήματα, του φορούσε αρώματα, του φερόταν πολύ γενναιόδωρα και του χάριζε πάντα τα καλύτερα.
Ο τρίτος σύντροφος της βασίλισσας είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, ήταν αλαζόνας, όμως εκείνη τον αγαπούσε και τον σύστηνε με υπερηφάνεια στον κύκλο της και μάλιστα φοβόταν μήπως κάποια μέρα, την άφηνε για χάρη μιας άλλης γυναίκας.
Ο δεύτερος σύντροφος της, ήταν πάντα ευγενικός κι υπομονετικός μαζί της. Όταν εκείνη αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα, ήξερε ότι μπορούσε να βασιστεί επάνω του, ότι θα την άκουγε και θα την βοηθούσε να βρει την λύση του.
Ο πρώτος αν και ήταν πιστός σαν σκυλί και βρισκόταν πάντα δίπλα της, εκείνη δεν του έδινε σημασία, τον παραμελούσε, τον ειρωνευόταν και τον έδιωχνε από κοντά της.

Μια μέρα η βασίλισσα αρρώστησε πολύ βαριά και κατάλαβε πως ήρθε η ώρα να πεθάνει Σκέφτηκε με λύπη, πως είχε τέσσερις συντρόφους και σε λίγο δεν θα είχε κανέναν. Έτσι τους φώναξε όλους κοντά της και ρώτησε πρώτα τον τέταρτο, που ήταν η μεγάλη της αδυναμία.
Σε αγάπησα περισσότερο από τους άλλους, σε είχα πάντα στα πλούτη, ντυμένο με τα πιο όμορφα και ακριβά ρούχα, μέσα στην καλοπέραση, δεν σου χάλασα ποτέ χατίρι. Τώρα πεθαίνω και σε ρωτώ κάτι…
Θα με ακολουθήσεις;

Για να έχω παρέα εκεί που πάω;
Δεν υπάρχει περίπτωση!!! Εσύ τον δρόμο σου κι εγώ τον δικό μου, της απάντησε έξαλλος και την παράτησε σύξυλη.
Τα λόγια του την πλήγωσαν σαν μαχαίρι στην καρδιά.
Κοιτώντας τον τρίτο της σύντροφο στα μάτια άρχισε να μιλάει.
Σε αγάπησα σε όλη μου την ζωή και πάντα γύρευα την συντροφιά σου, ήθελα να είμαι εγώ η μια και μοναδική γυναίκα της ζωής σου.
Τώρα που πεθαίνω, θα με ακολουθήσεις και στον θάνατο;
Όχι φυσικά!!! Απάντησε εκείνος. Η ζωή είναι πολύ ωραία για να την αφήσω. Όταν πεθάνεις θα παντρευτώ μίαν άλλη.

Η Βασίλισσα, ένιωσε να της κόβεται η αναπνοή και η καρδιά της βούλιαξε.
Γύρισε το βλέμμα της προς το μέρος του δεύτερου συντρόφου της και τον ρώτησε.
Πάντα ερχόμουν σε σένα για βοήθεια και πάντα εσύ ήσουν εκεί δίπλα μου, κερί αναμμένο.
Όταν πεθάνω, θα με ακολουθήσεις να μου κρατάς συντροφιά; Λυπάμαι!!! Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αυτήν τη φορά. Το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα, είναι να περπατήσω μαζί σου, μέχρι τον τάφο σου, της απάντησε κάνοντάς την να ραγίσει από θλίψη! Μια φωνή ακούστηκε τότε δυνατά Εγώ!!!
Εγώ βασίλισσά μου θα έρθω μαζί σου. Θα σε ακολουθήσω όπου κι αν πας!!!
Η Βασίλισσα γύρισε το βλέμμα να δει από πού ερχόταν η φωνή…
Είδε τον πρώτο της σύντροφο. Φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένος και παραμελημένος.
Θρηνώντας η Βασίλισσα μονολογούσε, αχ τι λάθος έκανα όσο ζούσα η δυστυχής!!!
Έπρεπε να σε έχω προσέξει περισσότερο, όταν είχα την ευκαιρία να το κάνω, είπε και ξεψύχησε!

Η Βασίλισσα είσαι εσύ και έχεις όπως και εκείνη τέσσερις συντρόφους στη ζωή σου.
Ο τέταρτος είναι το Σώμα σου.
Όση αγάπη, όσα στολίδια, όσα αρώματα κι αν του δώσεις, όσα κι αν του προσφέρεις, όταν θα έρθει η ώρα να πεθάνεις, εκείνο θα σε εγκαταλείψει χωρίς οίκτο.
Ο τρίτος σύντροφος είναι η Επίγεια Περιουσία σου, το Κοινωνικό σου Status και ότι υλικό κατέχεις. Βρίσκονται μαζί σου όσο είσαι εν ζωή και θα σε εγκαταλείψουν όταν έρθει η ώρα να φύγεις.
Ο δεύτερος σύντροφός σου είναι η Οικογένειά σου οι Φίλοι σου.
Όσο κι αν βρίσκονται δίπλα σου, κοντά σου, την ύστατη ώρα, μόνο να σε ξεπροβοδίσουν μπορούν, όχι όμως να έρθουν μαζί σου!
Ο πρώτος σου σύντροφος είναι το Πνεύμα σου, είναι η Ψυχή σου, που σχεδόν πάντα περνούν σε δεύτερη μοίρα στην ζωή σου, είναι παραμελημένα, αφημένα πολύ πίσω, από το κυνήγι της περιουσίας, του πλούτου, της δύναμης, της εξουσίας των υλικών αγαθών!
Όμως το πνεύμα σου, είναι το μόνο που θα σε ακολουθήσει όπου κι αν πας, το μόνο που σου ανήκει και θα σου είναι πιστό αιώνια!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ