Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια πλευρώτους

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια πλευρώτους

Το ewoman σας έχει σήμερα μια πανεύκολη, νόστιμη κι υγιεινή συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους που θα μείνουν ζουμερά και θ' αναρωτιέστε αν τρώτε λαχανικό ή κρέας!

Για τους λάτρεις των μανιταριών (κι όχι μόνο!) ένα πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητό κρέας ή ψάρι είναι τα μανιτάρια πλευρώτους! Μάλιστα αν μαγειρευτούν σωστά, είναι ο απόλυτος μεζές για κάθε περίσταση.

Υλικά:

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
4 κ. σ. ελαιόλαδο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ. σ. μουστάρδα
3 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. πάπρικα
2 κ. σ. φρέσκια ρίγανη (ή λιγότερη ξερή)
2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση:
Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σ' ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα κι αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός το μαϊντανό, αλείφουμε τα μανιτάρια με πινέλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε γκριλ και αέρα στους 200ο C για 20΄περίπου.
Τα σερβίρουμε ζεστά με πασπαλισμένο μαϊντανό! Αλλά και κρύα δε χάνουν τίποτα από τη νοστιμιά τους!

Συνοδεύουν άριστα τσιπουροκαταστάσεις, αλλά και με κρασί ή μπυρίτσα είναι «ότι πρέπει»…

Καλή απόλαυση!