Τα τρία καλύτερα βιβλία του μήνα από το ewoman

Τα τρία καλύτερα βιβλία του μήνα από το ewoman(πηγή pixabay)

Ελαφριά, ευανάγνωστα αλλά και με απαράμιλλη λογοτεχνική αξία, τα αναγνώσματα αυτού του μήνα ταιριάζουν σε όσους/ες από εμάς θέλουμε να χαλαρώσουμε μετά από ένα κουραστικό εξάμηνο στην σχολή, ή μια έντονη περίοδο στρες στην δουλειά.

Ως μοναδικό τους στόχο φυσικά έχουν να μας ταξιδέψουν, να μας ξεκουράσουν και να μας προβληματίσουν κοινωνικά, σε χαλαρό ρυθμό και με γλαφυρό, περιγραφικό ύφος. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια ήταν για εμένα, τα τρία καλύτερα βιβλία που διάβασα αυτό τον μήνα.

1.Μικρές κυρίες, της Λουίζα Μέυ Άλκοτ
Ίσως το κλασσικότερο λογοτεχνικό βιβλίο όλων των εποχών. Μια ιστορία που αναδεικνύει την οικογενειακή θαλπωρή, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια σε ταραχώδεις καιρούς, με πρωταγωνίστριες τέσσερεις αδερφές που σχηματίζουν χαρακτήρα και μεταμορφώνονται σε ώριμες γυναίκες αναλαμβάνοντας η κάθε μια την ευθύνη της δικής της οικογένειας, γύρω από τον άξονα που υπέδειξε η μητέρα τους και οι αρχές που πήραν από το πατρικό τους. Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στην Νέα Αγγλία την εποχή του Αμερικανικού Εμφύλιου πολέμου, μα τα κοινωνικά μηνύματα που διαχέονται μέσα από αυτήν, αποτελούν διαχρονικούς φάρους που φωτίζουν την κάθε γυναίκα.

2.Σαν να σε ξέρω χρόνια, της Ελένης Περινού
Μια σύγχρονη Ελληνίδα του σήμερα, διαφεντεύεται από την γκρίζα καθημερινότητα και αντιμετωπίζει την ζωή στα τριάντα της με ρηχό και αδιάφορο τρόπο, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο μεγάλου έρωτα. Η Μυρσίνη έχει επαναπαυθεί στην ρουτίνα της, όταν οι τέλειες μέχρι τότε ισορροπίες της διαταράσσονται από κάτι απρόσμενα αναπάντεχο. Ο φτερωτός θεός θα ρίξει τα βέλη του βαθιά στην καρδιά της και μέσα σε λίγο χρόνο θα γνωρίσει το άλλο της μισό. Μα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχει για εκείνη γραμμένη η μοίρα.

3.Το παιδί της αγάπης, της Μαρίας Τζιρίτα
Η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που δεν αγαπήθηκε όσο του άξιζε από την οικογένειά του και διάλεξε θλιβερά μονοπάτια και δύσβατα, αποτυπώνεται σαν έντονο ψυχογράφημα από την συγγραφέα που βίωσε προσωπικά, όπως αναφέρεται, την ιστορία. Ο Στέλιος, νιώθοντας πάντα ένα κενό από αυτούς που τον απογοήτευσαν, έδεσε την ζωή του με την μοναδική ‘μητέρα’ που γνώρισε ποτέ, πήρε όμως λάθος στροφές που του κόστισαν πολύ ακριβότερα από όσο πίστευε. Η Μαρίνα που ήταν πάντα δίπλα του, πάλευε να ισορροπήσει την ψυχική του υγεία με το καλό της οικογενειακής της ζωής. Ακροβατούσαν λοιπόν μαζί σε ένα λεπτό σχοινί μέχρι αυτό να κοπεί ολοσχερώς και να τους τραβήξει κάτω. Εκεί που η ζωή μοιάζει άλλοτε βάρος και άλλοτε δώρο, μια αθώα ψυχή βασανίστηκε από τα λάθη των άλλων, αλλά και αργότερα τα δικά του, όπως δυστυχώς συμβαίνει και σε πολλές καθημερινές περιπτώσεις γύρω μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ