Η συγχώρεση κρατάει όσο μια ανάσα

Η συγχώρεση κρατάει όσο μια ανάσα(πηγή pinterest)

Η συγχώρεση του εαυτού μας και των άλλων είναι το μεγαλύτερο μυστικό της υγείας και της ευτυχίας! Όσο δεν συγχωρούμε τον εαυτό μας για τα λάθη μας, βασανιζόμαστε και κουβαλάμε βάρος στη συνείδησή μας.

Όταν δεν συγχωρούμε αυτούς που μας πλήγωσαν, μας αδίκησαν, μας απογοήτευσαν, θα έχουμε θυμό και θα αρρωσταίνουμε το σώμα και τη ψυχή μας. Σε μια μόνο στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, απλώς συγχωρώντας ή μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή θυμού, μίσους και αρρώστιας. 

Η στιγμή της συγχώρεσης μπορεί να είναι οποτεδήποτε, είτε μέσα από την προσευχή, είτε όταν θα μπορούμε να το νιώσουμε πραγματικά.

Μέσα από τη δική μου εμπειρία, εμπνεύστηκα την άσκηση αναπνοής της συγχώρεσης, που με βοηθάει να αισθάνομαι ελαφρύτερη, καθώς έχω πετάξει από πάνω μου πολλά αναίτια βάρη. Σας τη συστήνω για σωματική ευεξία και ψυχική υγεία.

Βολευτείτε σε ένα ήσυχο μέρος, σε μια άνετη στάση. Κλείστε τα μάτια και συντονιστείτε με τον ήχο και το ρυθμό της αναπνοής σας. Ησυχάστε μέσα σας και θα παρατηρήσετε ότι η αναπνοή σας αποκτά καλύτερο ρυθμό. Μετά από 2 με 3 λεπτά, κάνετε μια εκπνοή και αμέσως κρατήστε την αναπνοή σας. Σε λίγα δευτερόλεπτα θα νιώσετε ασφυξία.Το ίδιο συμβαίνει κι όταν κρατάτε μέσα σας θυμό, παθαίνετε ασφυξία από τα αρνητικά συναισθήματα!

Μόλις πάρετε ανάσα θα νιώσετε πως μαζί με τον αέρα της εισπνοής έρχεται μέσα σας η συγχώρεση και η αγάπη!

Επαναλάβετε μετά από ένα λεπτό ξεκούρασης το κράτημα της αναπνοής και νιώστε τον εγκλωβισμένο θυμό μέσα σας. Με την επόμενη αναπνοή γεμίστε με την ενέργεια της αγάπης.

Επαναλάβετε τα κρατήματα της αναπνοής με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βεβαιωθείτε ότι ο θυμός και τα αρνητικά συναισθήματα έφυγαν. Στο τέλος θα νιώσετε ανακούφιση και γαλήνη.