Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά muffins

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρά muffins

Αλμυρά muffins η συνταγή του ewoman για να ξεκινήσει ή να τελειώσει η μέρα,  νόστιμα! Αφράτα, πεντανόστιμα, λαχταριστά πιτσάκια muffins, που τρώγονται όλες τις ώρες, απ' όλους! Φτιάξτε τα, για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, το πικ νικ, για δωράκι σε κάποια επίσκεψη! Είναι υπέροχα και γευστικά και θα ξετρελάνουν, μικρούς και μεγάλους! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να τα απολαύσετε ζεστά ή κρύα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν αλάτι-πιπέρι

250 ml γάλα

150 ml σπορέλαιο

3 αυγά

200 γρ. διάφορα αλλαντικά σε κομματάκια

6-8 ελιές σε κομματάκια

2 πράσινες πιπεριές σε κομματάκια

4 κομμάτια λιαστή ντομάτα σε κομματάκια

250 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά (όπως τσέντερ, γκούντα, έμενταλ) τριμμένα

1 κ.γ. ρίγανη λίγο φρέσκο βασιλικό (προαιρετικά)

22 φορμάκια μιας χρήσης (τύπου sanitas) ή ταψάκι με υποδοχές για μεγάλα muffins

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλατοπίπερο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά να ενσωματωθούν. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα αλλαντικά, τις ελιές, τις πιπεριές και τις λιαστές ντομάτες. Τρίβουμε τα τυριά προσθέτουμε τη ρίγανη και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα γάλακτος-σπορέλαιου-αυγών κι αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας διαρκώς και φροντίζοντας να ενσωματώνεται. Τοποθετούμε στα φορμάκια χαρτάκια για muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι τα 3/4 περίπου και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ο C, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, για 25' περίπου ή μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα και να ροδίσει η επιφάνειά τους. * Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των θηκών που θα χρησιμοποιήσετε. Μετά τα 20 λ ψησίματος βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των muffins και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα. Τρώγονται ζεστά ή κρύα, όλες τις ώρες!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ