Είναι άτρωτη η ψυχή μου εκεί ψηλά, γαντζωμένη στο συννεφάκι της

Είναι άτρωτη η ψυχή μου εκεί ψηλά, γαντζωμένη στο συννεφάκι της

Το φως σταθμίζεται πάνω στο μικρό μου συννεφάκι. Κλείνει το μάτι παιχνιδιάρικα στον ήλιο και αστράφτει. Λευκό, βελούδινο, ντυμένο μόνο με ότι κάνει την καρδιά να φτερουγίζει και τη γνησιότητα των ονείρων της.

Ξόδεψε πολύ άνεμο για να με προστατέψει. Σαν αδιαπέραστη κουρτίνα φύλαξε και διαφύλαξε την ψυχή μου. Αγωνίστηκε να της μάθει να φεύγει απ’ ότι δεν παίζει μελωδικά και αρμονικά μέσα της, να γυρνά την πλάτη σε ότι την περιορίζει και την υποτιμά, να αρνείται να αναλωθεί σε συμπεριφορές, που δε την αφορούν. Να μάθει να πετά…

Αγωνίστηκε το συννεφάκι μου, μα η πτήση από την πτώση, σ’ ένα γράμμα μόνο διαφέρουν και απέχουν μόλις ένα βήμα. Ένα μικρό βηματάκι, μια φευγαλέα απροσεξία και βρίσκεται η ψυχή να αιωρείται στο κενό, να πέφτει απροετοίμαστη και να ματώνει από φιλίες που ήταν λυκοφιλίες, από αγάπες ψεύτικες, επιφανειακές, από λόγια απλά παχιά, από υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, από δεδομένα που ακυρώθηκαν.

Ναι έχουμε πέσει μαζί άπειρες φορές απ’ αυτό. Το σώμα έχει συνηθίσει πλέον τα χτυπήματα, το μυαλό τα προβλήματα και η ψυχή έχει μάθει να σηκώνεται μόνη της. Γονατίζει και ξανασηκώνεται κάθε φορά, ράβοντας μονάχη τα σκισμένα της ρούχα. Αντιλαμβάνεται πια πολλά περισσότερα απ’ όσα αυτός ο κόσμος αντέχει και επιλέγει συνειδητά το συννεφάκι.
Είναι άτρωτη η ψυχή μου εκεί ψηλά…!Γαντζωμένη στο συννεφάκι έχει όλα της τα απαραίτητα. Τα φτερά της, τα ονειράκια της, το χαμόγελό της, τι ελπίδες και τις αξίες της.
Ψηλά στο συννεφάκι, δε χρειάζεται να κλείσει τα μάτια και τα αφτιά της στην αδικία, να κλειδώσει την ύπαρξή της στο ψυχαναγκαστικό κελί του φόβου και της άρνησης, να πνίξει τις ανάγκες της, να εξυπηρετήσει συμφέροντα.
Ψηλά στο συννεφάκι, δε φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα της, να συγκρουστεί με τα θέλω της και να τα διεκδικήσει, να κυνηγήσει το απόλυτο, να ονειρευτεί ξύπνια, να γελάσει με δάκρυα, να κλάψει, να αγαπήσει…
Ψηλά στο συννεφάκι, η ζωή δε γράφεται με μικρά, βιαστικά, κακογραμμένα σημαδάκια αλλά με κεφαλαία, σταθερά, ευανάγνωστα γράμματα και απαντάει μόνο εκεί που καλεί η καρδιά.
Η σύνδεση με το συννεφάκι προωθείται…
Αφήστε το μήνυμά σας…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ