Μια τραγανή πίτα με βλήτα και φέτα η συνταγή του ewoman για σήμερα! Τώρα που θα βρείτε τα βλήτα σε αφθονία φτιάξτε τη και θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση της!
Υλικά:
Για το φύλλο:
1 νεροπότηρο νερό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 σφηνάκι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
αλεύρι οσο πάρει
Για τη γεμιση:
2-3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
750 γραμμάρια ζεματισμένα βλήτα
1 1/2 κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
4 αυγά
1 φλ. γάλα
αλατι ,πιπέρι.
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια κι αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια στο λάδι και προσθέτουμε τα χόρτα,και τ' αχνίζουμε να μαραθούν. Όταν κρυώσει η γέμιση προσθετουμε 3 αυγά χτυπημένα κι 1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα.
Έπειτα ανοίγουμε φύλλο με τη βοήθεια άλευρου ή νισεστέ. Στρώνουμε στο ταψί 3 φύλλα σουρωτά κατω,το καθένα το λαδώνουμε με το πινελο, με ελαιόλαδο, βαζουμε τη μισή γέμιση κ τα υγρά που βγάζει,
τρίβουμε τυρί με τα χέρια,απλώνουμε άλλο φύλλο, την υπόλοιπη γέμιση και φέτα. Σκεπαζουμε με τα υπόλοιπα 3 λαδωμένα φύλλα.
Αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο και κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 170ο C στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα κι απολαμβάνουμε ζεστή ή κρύα!