Η συνταγή της ημέρας: Κερασόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Η συνταγή της ημέρας: Κερασόπιτα έτοιμη σε 5 λεπτά

Κι εκεί που σερφάρεις βαριεστημένα, τσουπ!!! σκάει μπροστά σου αυτή την εκπληκτική κερασόπιτα και λατρεύεις το ίντερνετ ακόμη περισσότερο για τις μαγικές δυνατότητές του!

Βλέπεις τα υλικά, λες «οκ τα ‘χω!» Μετά, βλέπεις πόσο εύκολα και γρήγορα φτιάχνεται, λες «οκ ΤΟ ‘ΧΩΩΩ!!» Κι αμέσως μετά ήδη είσαι στην κουζίνα!!!

Αλήθεια αυτή η κερασόπιτα φτιάχνεται τόσο γρήγορα που δε θα χρειαστείτε παραπάνω από 10' (maximum!!) για να την ετοιμάσετε και τώρα που τα κεράσια είναι στα ντουζένια τους μη το σκέφτεστε καθόλου! Μια δοκιμή σαφώς θα σας πείσει καλύτερα!

Υλικά:

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)

2 κ. σ λιωμένο βούτυρο

4 αυγά

1 φλ γάλα

100 γρ. αλεύρι (3/4 φλ περίπου)

1/4 κ.γ. αλάτι

100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλ)

1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τα κεράσια (χωρίς το κουκούτσι τους) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγουμένως το αλείψουμε με βούτυρο και ρίξουμε λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σ' ένα μπολ, όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και περιχύνουμε με το μείγμα τα κεράσια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40- 45' μέχρι να ροδίσει, Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη κι απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικό γλυκάκι εποχής! Tips: Για καλύτερο και περισσότερο άρωμα, μπορείτε ν' αφήσετε τα κεράσια με τα κουκούτσια τους. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα εποχής, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!