Λαδένια Κιμώλου, η παραδοσιακή συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!
H Λαδένια Κιμώλου , πάντα σε όλες τις νηστείες, έχει την πρώτη θέση !!
Απλή ,νόστιμη ,ελληνική !!!! Με λίγα και αγνά υλικά που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, στο κάθε σπίτι φτιάχνεται η αυθεντική Λαδένια της Κιμώλουι!! Αλεύρι κρεμμύδια, ντομάτες, ελαιόλαδο και είναι έτοιμη!!
Υλικά:
Ζύμη: 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γ αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ ελαιόλαδο
500 ml νερό
Γέμιση:
3-4 κρεμμύδια
5 ώριμες ντομάτες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι, ρίγανη
3/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει (στο ψυγείο ). Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, το ένα θα το χρησιμοποιήσουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, το άλλο στην κατάψυξη για άλλη φορά !
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα ξεχνάμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες.(έτσι μαλακώνουν ). Εάν είστε "ιδιότροπη " σαν και μένα αφήστε τα έξω, μη μυρίσει όλο το σπίτι!
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόχαρτο και αφήνουμε λίγο να φουσκώσει . Στρώνουμε τα κρεμμύδια στραγγισμένα, τις ντοματούλες σε πυκνή σειρά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ρίγανη.
Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 ° πάνω- κάτω και αέρα!!
Συνοδέψτε τη Λαδένια με μια παγωμένη μπύρα και στην υγειά σας !!!!
Υ.Γ: Η αυθεντική Λαδένια είναι απλή !!!!
Δεν έχει πιπεριά, ελιές, φέτα, υλικά με τα οποία μπορείτε φυσικά να την εμπλουτίσετε, αλλά θα ξεφύγετε από την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή!!