Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Λαδένια Κιμώλου, η παραδοσιακή συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

H Λαδένια Κιμώλου , πάντα σε όλες τις νηστείες, έχει την πρώτη θέση !!

Απλή ,νόστιμη ,ελληνική !!!! Με λίγα και αγνά υλικά που βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή, στο κάθε σπίτι φτιάχνεται η αυθεντική Λαδένια της Κιμώλουι!! Αλεύρι κρεμμύδια, ντομάτες, ελαιόλαδο και είναι έτοιμη!!  

Υλικά:

Ζύμη: 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ

2 κ.γ αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

2 κ.σ ελαιόλαδο

500 ml νερό

Γέμιση:

3-4 κρεμμύδια

5 ώριμες ντομάτες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι, ρίγανη

3/4 κούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει (στο ψυγείο ). Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη, το ένα θα το χρησιμοποιήσουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου, το άλλο στην κατάψυξη για άλλη φορά !

​Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες, τα αλατίζουμε, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα ξεχνάμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες.(έτσι μαλακώνουν ). Εάν είστε "ιδιότροπη " σαν και μένα αφήστε τα έξω, μη μυρίσει όλο το σπίτι!

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Απλώνουμε τη ζύμη σε λαδόχαρτο και αφήνουμε λίγο να φουσκώσει . Στρώνουμε τα κρεμμύδια στραγγισμένα, τις ντοματούλες σε πυκνή σειρά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ρίγανη.

​​Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 ° πάνω- κάτω και αέρα!!

​​​Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Συνοδέψτε τη Λαδένια με μια παγωμένη μπύρα και στην υγειά σας !!!!

Υ.Γ: Η αυθεντική Λαδένια είναι απλή !!!!

​​​Η συνταγή της ημέρας: Αυθεντική Λαδένια της Κιμώλου!

Δεν έχει πιπεριά, ελιές, φέτα, υλικά με τα οποία μπορείτε φυσικά να την εμπλουτίσετε, αλλά θα ξεφύγετε από την αυθεντική παραδοσιακή συνταγή!!