13+1 highlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

​​​13+1 highlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Το ewoman ξεχώρισε τα 13+1  highlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές που τα έχουν όλα!

Αν επιλέξετε τη Θάσο για τις διακοπές σας, η καλλονή του Βορείου Αιγαίου θα σας αιχμαλωτίσει με την απαράμιλλη γοητεία της και το φυσικό της κάλλος από την πρώτη στιγμή που θα πατήσετε το πόδι σας! Πολλοί την αποκαλούν το νησί των Σειρήνων, ίσως γιατί το γαλάζιο της θάλασσας, με το χρυσαφί της άμμου και το πράσινο των πεύκων, συνθέτουν τοπία ασύλληπτης ομορφιάς που μαγεύουν και ξελογιάζουν κάθε επισκέπτη!

​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Η Θάσος είναι ένα νησί πνιγμένο στο πράσινο, ευχάριστη νότα δροσιάς για κάθε περιηγητή που τα ατελείωτα δάση από πεύκα και πλατάνια, και οι αμέτρητες συναρπαστικές κι ονειρεμένες παραλίες του, το καθιστούν -όχι άδικα- το διαμάντι του Βορείου Αιγαίου!

​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Συνδυάζει τα πάντα και σας παρέχει φιλοξενία αξιώσεων.

Είτε θέλετε πολύ ήσυχες διακοπές, είτε το αντίθετο, η Θάσος θα σας ικανοποιήσει. Ξενοδοχειακά συγκροτήματα και βίλες, στούντιο και δωμάτια, είναι όλα στη διάθεσή σας.

Στο ewoman ξεχωρίσαμε τα 13+1 highlights του νησιού για να απολαύσετε τη διαμονή σας και να μη βαδίζετε στα τυφλά!

1) Ο γύρος του νησιού.

Ο γύρος του νησιού είναι 100 χλμ περίπου. Μια πολύ ευχάριστη διαδρομή με εικόνες εκστατικής ομορφιάς να διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς ατέλειωτες σμαραγδένιες παραλίες εναλλάσσονται με δάση, γκρεμούς και χωριά βουτηγμένα στο γαλάζιο και βυθισμένα στο πράσινο. Όπου κι αν αποφασίσετε να μείνετε, θα έχετε εύκολη πρόσβαση καθώς υπάρχει πολύ καλό οδικό δίκτυο, παντού!

​​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

2) Οι παραλίες της Θάσου

Το καλό με τη Θάσο είναι ότι δεν υπάρχουν ωραίες και ωραιότερες παραλίες. Όλες είναι μαγικές και με κρυστάλλινα νερά, προφυλαγμένες από δυνατούς ανέμους και με πεύκα που εκτός από σκιά προσδίδουν κι ένα ειδυλλιακό ύφος στα τοπία!

Όπου κι αν σταματήσετε, θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα νερά με ψιλή άμμο στις περισσότερες από τις πάρα πολλές παραλίες της. που θα σας κάνουν να την λατρέψετε για πάντα!

Το κακό βέβαια, είναι, ότι δύσκολα θα προλάβετε να τις γυρίσετε όλες!

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Ο Παχύς, το Βαθύ, το Νυστέρι, η Γλυφάδα, το Γλυφονέρι,  η Μακρυάμμος, η Χρυσή Ακτή, η Χρυσή Αμμουδιά, η Ψιλή Άμμος, ο Παράδεισος, οι Αλυκές, η Αστρίδα, ο Ποτός, τα Μεταλλεία, είναι μόνο μερικές από τις αμέτρητες παραλίες του νησιού όπου ο συνδυασμός του γαλαζοπράσινου της θάλασσας, της χρυσής άμμου και του πράσινου της φύσης γύρω θα σας γοητεύσει.

Για τους λάτρεις του άσπρου βότσαλου, ιδανική επιλογή είναι η μικρή αλλά πολύ γνωστή παραλία της Σαλιάρας, ενώ για φουσκωτά και θαλάσσια σπορ σ' ένα ειδυλλιακό περιβάλλον να πάτε στο Πευκάρι που συνδυάζει άμμο με βοτσαλάκι αλλά και πεύκα μέχρι τη θάλασσα!

Άλλη κατάσταση για βουτιές, στην πανσίγνωστη Γκιόλα, τη φυσική πισίνα του νησιού, που όμως είναι δύσκολο να την προσεγγίσετε!

​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

3) Βουτιά στον «Παράδεισο»...

Παράδεισος, όνομα και πράγμα: η εξωτική παραλία με τα υπέροχα τυρκουάζ νερά θεωρείται όχι άδικα, από τις ωραιότερες στο Αιγαίο και για εμάς η ωραιότερη του νησιού!

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Η άλλοτε παραλία γυμνιστών στη Θάσο, βρίσκεται 2 χλμ από τα ήσυχα και πανέμορφα Κοίνυρα, κυριολεκτικά στην αγκαλιά του πυκνού πευκοδάσους και με το νησάκι Κοίνυρα απέναντι συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο με εξωτικές πινελιές!

Με τη θάλασσα να είναι πολύ ρηχή και το βυθό αμμώδη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη Χαβάη, καθώς όταν πιάνει καιρός, τα τεράστια κύματα χαρίζουν σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή εμπειρία!

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

4) Για οικογενειακές διακοπές και φρέσκο ψαράκι στη Σκάλα Ποταμιάς!

Για καταστάσεις άκρως οικογενειακές η Σκάλα Ποταμιάς είναι η καλύτερη επιλογή! Πολλές θαυμάσιες ξενοδοχειακές μονάδες, θα καλύψουν κάθε γούστο και απαίτηση! Καφετέριες, μαγαζιά με παιχνίδια, φούρνοι, ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, βόλτα με το τρενάκι κι όλα όσα χρειάζεται μια οικογένεια για να περάσει όμορφες και σχετικά ήσυχες διακοπές, βρίσκονται κυριολεκτικά στα πόδια σας!

Με την Χρυσή Ακτή ν' απλώνεται μπροστά της και τη φημισμένη Χρυσή Αμμουδιά, (παραλία μήκους 2 χλμ)  δίπλα της, αν δεν έχετε όρεξη να περιηγηθείτε παραπάνω, δε θα χρειαστεί να κουνηθείτε!!!

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

5)  Για ηρεμία στα Κοίνυρα...

Ιδανική τοποθεσία για ζευγάρια που αποζητούν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης είναι τα ήσυχα Κοίνυρα, ένα μικρό χωριουδάκι ανάμεσα στη Σκάλα Ποταμιάς και την ξακουστή -και ωραιότερη κατά τη γνώμη μας,- παραλία του νησιού, τον Παράδεισο.

​​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Στα Κοίνυρα θα σας ξυπνά ο παφλασμός των κυμάτων, (κυριολεκτικά!!) ενώ οι πιο ρομαντικοί θα μαγευτούν με τη θέα της ωραιότερης ανατολής ηλίου.

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Υπάρχουν αρκετές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, λίγες ταβέρνες και ένα μίνι μάρκετ.

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

6) Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Η γυναικεία Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι κρεμασμένη κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα στα όρια του γκρεμού, χτισμένη πάνω σ' έναν επιβλητικό βράχο που στη ρίζα του υπάρχει σπηλιά με είσοδο από τη θάλασσα όπου αναβλύζει νερό, στο οποίο αποδίδονται θαυματουργικές ιδιότητες.

Στη Μονή φυλάσσεται ένα κομμάτι του Τιμίου Ήλου, ενός από τα καρφιά με τα οποία σταυρώθηκε ο Χριστός.

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Η θέα από το μοναστήρι είναι εκπληκτική και υπάρχουν δύο παραλίες από κάτω, με ομπρέλες, μια μεγάλη και μια μικρότερη και πιο απομονωμένη, με καθαρά και βαθιά νερά, ιδανικές για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου!

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

7) Παναγία, το ορεινό στολίδι της Θάσου!

Το χωριό Παναγία είναι το ορεινό κόσμημα της Θάσου. Χτισμένο σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρων, μέσα στο πράσινο, κυριολεκτικά, συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Διατηρώντας μέχρι σήμερα την αυθεντικότητά του με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και σε συνδυασμό με τη Χρυσή Αμμουδιά έχει αναχθεί σε must τουριστικό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες!

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Παναγία, γιορτάζεται με λαμπρότητα και με λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Παντοβλεπούσας, συνοδεία μπάντας, ενώ ακολουθεί γλέντι με μουσική και φαγητό που παρατίθεται σε κοινό τραπέζι στην αυλή της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

​​​​13+1 highlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

8) Αλυκές, μια συναρπαστική εμπειρία…

Δύο αμμουδεροί κολπίσκοι με πανέμορφα πράσινα νερά, με ένα βυθισμένο λατομείο που μπορείτε να δείτε με μάσκα καθώς κολυμπάτε είναι αρκετά για να σας πείσουν να βουτήξετε στις Αλυκές!

Η χερσόνησος Αλυκών, είναι έτσι κι αλλιώς ένας χώρος που ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει κάτι που θα τον συναρπάσει, ενώ θα φάτε  ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στις ταβέρνες!

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

9) Το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα κι οι καταρράκτες στις Μαριές...

Με είσοδο από Σκάλα Μαριές, θα ανεβείτε στο πανέμορφο χωριό Μαριές, ένα από τα πιο παλιά του νησιού, που αντιστέκεται στις σειρήνες του τουρισμού και διατηρεί ακόμη ήσυχους ρυθμούς, χτισμένο μέσα σε μια καταπράσινη χαράδρα, με παραδοσιακά σπίτια. Ανεβαίνοντας θα συναντήσετε το στενό χωματόδρομο που οδηγεί στο μικρό μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Παναγιούδα όπως  τη λένε οι ντόπιοι με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, φτιαγμένη από κερί και μαστίχα. Απολαύστε το μαγικό ηλιοβασίλεμα από τις Μαριές και κατηφορείστε στα ταβερνάκια της Σκάλας (της παραλίας του) όπου θα φάτε ολόφρεσκο ψάρι!

​​​14+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Ένας ακόμη καλά κρυμμένος θησαυρός της Θάσου βρίσκεται πίσω από το χωριό στις πλαγιές του Υψάριου. Η μικρή τεχνητή λίμνη με τον πανέμορφο καταρράκτη είναι κάτι που αξίζει να δείτε ακόμη κι αν δεν είστε ιδιαίτερα φυσιολάτρες.

​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Το τοπίο γοητεύει κάθε επισκέπτη με την ομορφιά και τη δροσιά του! Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη κι απαιτεί πολύ λίγο περπάτημα!

​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Highlight,της περιοχής, η παραλία Ασπάς, η πιο όμορφη μη οργανωμένη της Θάσου με ρηχά νερά και ψιλή άμμο.

10) Για κατσικάκι και τον Θασίτικο γάμο, στο Θεολόγο!

Ο Θεολόγος, με τα πανέμορφα σπίτια παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής με τις πλακόστρωτες στέγες, ένα χωριό περικυκλωμένο από τα βουνά, ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού.

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Αξίζει να επισκεφτείτε το διώροφο αρχοντικό Χατζηγιώργη, που έχει μετατραπεί σε λαογραφικό μουσείο.

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Ο Δεκαπενταύγουστος γιορτάζεται πανηγυρικά και αναβιώνει στο χωριό το πιο χαρακτηριστικό θασίτικο έθιμο, ο «Θασίτικος γάμος» που διαρκεί μια εβδομάδα και συνοδεύεται από γλέντι και μουσική.

Στα μικρά καφενεδάκια μπορείτε να απολαύσετε τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού όπως το καρυδάκι και το σύκο, ενώ στις ταβέρνες θα γευτείτε την θεολογίτικη κουζίνα με δημοφιλέστερη γαστρονομική απόλαυση το κατσικάκι.

13+1  higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

11) Θάσος by night στον Ποτό και τα Λιμενάρια!

Κι αν νομίζετε ότι η Θάσος είναι από τα νησιά που «κάθονται» στην… ησυχία τους, απατάστε οικτρά! Για τα νυχτοπερπατήματά σας και τα ποτάκια σας, θα πάτε στον Ποτό, όπου χτυπάει η καρδιά της διασκέδασης στο νησί! Ένα τουριστικό θέρετρο που προσφέρεται για ξέφρενη διασκέδαση και luxe διαμονή. Highlight οι θαλάσσιες δραστηριότητες και ο χορός στα beach bars, στα club και τα μπαράκια μέχρι πρωϊας!!

Αλλά και στα διπλανά Λιμενάρια θα βρείτε έντονο nightlife και πολλές επιλογές διασκέδασης και διαμονής.

12)  Λιμένας, η σύγχρονη πρωτεύουσα!

Το νησί είναι προσβάσιμο με πλοίο από την Καβάλα (το πλοίο φθάνει στη Σκάλα Πρίνου σε μία ώρα και ένα τέταρτο) και από το λιμάνι της Κεραμωτής (το πλοίο φτάνει στον Λιμένα, σε 35 λεπτά).

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Φτάνοντας στον Λιμένα από τη μια μεριά η θάλασσα με τα ψαροκάϊκα και από την άλλη το πευκόδασος, με τα πλατάνια και , θα σας πείσουν από την άφιξή σας, ότι έχετε κάνει μια πολύ καλή επιλογή για τις διακοπές σας! Ακολουθώντας ένα ανηφορικό μονοπατάκι θα οδηγηθείτε στο Αρχαίο Θέατρο όπου η θέα είναι απλά ονειρεμένη, ενώ το καλοκαίρι φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις!

​​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Επιστρέφοντας στο Παλιό Λιμάνι, καφετέριες, ταβέρνες και μπαράκια θα καλύψουν όλα τα γούστα! Μη φύγετε από τη Θάσο αν δεν απολαύσετε την ομορφότερη θέα προς το πέλαγος, το Λιμένα και το Παλιό Λιμάνι, από το Καρνάγιο, έναν all day , -ιδιαίτερα προσεγμένο- πολυχώρο σκαρφαλωμένο στο βράχο του ακρωτηρίου Εβραιόκαστρου.

​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

13) Περιπλάνηση σε γευστικά μονοπάτια...

Στη Θάσο σχεδόν παντού, θα φάτε γευστικά και αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε και εδέσματα της τοπικής κουζίνας, όπως λιόκαυτα ψάρια, χταποδοκεφτέδες, κατσικάκι,  κ.α.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε επίσης, το μέλι Θάσου (με πιο ξεχωριστά το πευκόμελο και το ανθόμελο) τις θασίτικες ελιές και γλυκά του κουταλιού, σύκο ή καρυδάκι!

​​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

14)  Βρίσκεται απέναντι από την Καβάλα!

Η Θάσος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πανέμορφη Καβάλα, που αξίζει να επισκεφτείτε για πολλούς λόγους! Δείτε μερικούς σε παλαιότερο άρθρο του ewoman εδώ! 

Μην παραλείψετε να έχετε λίγο ψωμάκι μαζί σας, για να ταϊσετε τους γλάρους που θα συνοδεύουν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή!

​​​13+1 higlights της Θάσου για απολαυστικές διακοπές!

Και καλές διακοπές!!

Σημ: Θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστούσα  την κ. Μαρία Στυλίδου για το φωτογραφικό υλικό από τη Μονή Αρχαγγέλου και το Θεολόγο!