5 μέρη της Ελλάδας για να απολαύσεις την πανσέληνο του Αυγούστου

5 μέρη της Ελλάδας για να απολαύσεις την πανσέληνο του Αυγούστου

Λένε πως το φεγγάρι πεθαίνει κάθε βράδυ γιατί αγαπά τον ήλιο και θέλει να του δώσει τον χώρο του να λάμψει. Εγώ πιστεύω πως το φεγγάρι λάμπει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και μια πανσέληνος είναι αρκετή για να σας πείσει. Σε αυτό το πρίσμα, αλλά και φανερά επηρεασμένη από τη σημερινή πανσέληνο της Κυριακής, σύσσωμη η συντακτική ομάδα του ewoman συγκέντρωσε για εσάς τα καλύτερα κατά τη γνώμη μας μέρη, εντός και εκτός Αθηνών για να απολαύσετε την λάμψη της αυγουστιάτικης νύχτας.

Αθήνα: Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Κατεβαίνοντας στον σταθμό του Θησείου και κάνοντας μια ήσυχη βόλτα μέχρι το μουσείο της Ακρόπολης μπορείτε να απολαύσετε τους πλανόδιους μουσικούς που θα χρωματίσουν με νότες ένα ήσυχο δειλινό μέχρι να βραδιάσει και να σταθείτε στα βραχάκια της Ακρόπολης. Για τους πιο εναλλακτικούς προτείνουμε μια μπύρα στο χέρι, ενώ για τους απανταχού ρομαντικούς, ένα καλαθάκι με εξοπλισμό πικ-νικ και ένα μπουκάλι λευκό κρασί είναι ότι πρέπει για να σας κάνει ατελείωτη συντροφιά.  Η ιδανικότερη όμως συντροφιά που ολοκληρώνει το τοπίο είναι ένας άνθρωπος, εκείνος ή εκείνη που φωνάζετε άνθρωπό σας, για να κοιτά βαθιά τα μάτια σας την  ώρα που θα λαμπυρίζουν μαγεμένα από το φως του φεγγαριού. 

Σαλαμίνα: Ευριπίδειο Θέατρο

Βρίσκεται στο κέντρο της Σαλαμίνας, τοποθετημένο πάνω σε βουνό, με άπλετο ελεύθερο χώρο. Μοναδικό αρνητικό του αποτελεί πως απαγορεύεται για ευνόητους λόγους η είσοδος στο θέατρο και έξω δεν υπάρχει πρόβλεψη καθισμάτων. Οι διαθέτοντες όμως αυτοκίνητο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια στάση στην ειδυλλιακή πλευρά της Σαλαμίνας, απολαμβάνοντας τη θέα και μια καλή παρέα. Ρεμβάζοντας όλο το νησί, το βλέμμα τού ταξιδιώτη δε σταματά μόνο στη θέα τού Περάματος αλλά και της Αίγινας. Με χαμηλό και φυσικό φωτισμό, αποτελεί ιδανική τροφή για το βλέμμα, προσφέροντας την καταλληλότερη θέα για την επερχόμενη πανσέληνο.

Τρίκαλα

Η κεντρική γέφυρα Τρικάλων αποτελεί γενικότερα ένα χάρμα οφθαλμών εξετάζοντάς την από οποιαδήποτε πτυχή της, στην  οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Ειδικότερα όμως αυτήν την ειδυλλιακή αυγουστιάτικη νύχτα, τα παγκάκια που πλαισιώνουν τη γέφυρα Τρικάλων αποτελούν ίσως τον ιδανικότερο προορισμό για τους παρευρισκόμενους, προσφέροντας μοναδική θέα, με το νερό κυριολεκτικά στα πόδια σου.

Κέρκυρα: Μονή Βλαχέρνας και Ποντικονήσι

Στη μοναδική Μονή Βλαχέρνας μπορεί κανείς να απολαύσει την πανσέληνο να καθρεφτίζεται διαυγώς στα καταγάλανα νερά που την αγκαλιάζουν, καθώς και να μαγευτεί από τη θέα που παρέχει ακριβώς απέναντι το Ποντικονήσι. Λίγα μόλις μέτρα από το αεροδρόμιο, ένας υδάτινος χώρος που φιλοξενεί το γραφικό λευκό κτίσμα, αποτελεί την ονειρική θα λέγαμε τοποθεσία για τέτοιες περιπτώσεις.

Πάτρα

Δε θα μπορούσα φυσικά να παραλείψω την πόλη της καρδιάς μου, στην οποία χάζεψα με ευλάβεια τα φεγγάρια τα τελευταία χρόνια, σχεδόν από κάθε γωνιά της. Είτε από βουνό είτε από θάλασσα, οι μαγικές νύχτες σε αυτήν τη μικρή πόλη καταιγίζονται από επιλογές. Προσωπική αγαπημένη τοποθεσία, η μαρίνα της Πάτρας, αλλιώς γνωστή και ως Θεατράκι, λόγω του ομώνυμου αμφιθεατρικού κτίσματος στην περιοχή.
Πέρα από την μικρή αλλά εξαιρετική ποικιλία καταστημάτων που θα βρει κανείς εκεί προκειμένου να απολαύσει ένα δροσερό κοκτέιλ και καλή μουσική υπό το φως της πανσελήνου,  το μέρος παρέχει τη δυνατότητα να περπατήσεις πλάι στα σκάφη και να χαζέψεις τα καΐκια που πηγαινοέρχονται μέσα στη νύχτα για να πιάσουν την πρώτη ψαριά, αλλά και τα καράβια να κάνουν το πέρασμά τους πριν μπουν στο λιμάνι. Εναλλακτικά, μπορείς να καθίσεις στα βραχάκια κάτω από το Θεατράκι και να απολαύσεις το φεγγάρι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου και θα δεις τον ήλιο να αναδύεται πίσω από τον φάρο, σαν να ανεβαίνει από τη θάλασσα και να γεννιέται από τα νερά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την βοήθειά τους σε αυτό το άρθο τις :
Στεύη Τσούτση, Ελένη Γκίκα, Έφη Μπαμπούρη, Μαρία Σμυρνιωτάκη αλλά και όσες ακόμα έσπευσαν να βοηθήσουν προτείνοντας όμορφα τοπία.