Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα (Ουέλιγκτον)

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα (Ουέλιγκτον)

Κυριακή σήμερα και το ewoman φιλοξενεί ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο όπως αρμόζει σε κάθε κυριακάτικο τραπέζι!

Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα!  Τυλίξτε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε σφολιάτα κι εντυπωσιάστε τους καλεσμένους και γιατί όχι; ακόμη και τα μέλη της οικογενείας σας!

Υλικά:

1 κ. μοσχαρίσιο φιλeτο

500 γρ λευκά μανιτάρια

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι - πιπέρι

10 φέτες μπέικον

1-2 κ. σ. μουστάρδα

1 φύλλο σφολιάτας

1 αυγό

Εκτέλεση;

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το φιλέτο πολύ καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε στο ίδιο τηγάνι. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί. μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε λίγο θυμάρι για άρωμα κι αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια διαφάνεια αραδιάζουμε το μπέικον κι απλώνουμε το μείγμα μανιταριών και στην μέση βάζουμε το φιλέτο αφού το έχουμε αλείψει με μουστάρδα. Κάνουμε ρολό με την βοήθεια της μεμβράνης και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ανοίγουμε την σφολιάτα και στο κέντρο βάζουμε το φιλέτο αφού το βγάλουμε από την μεμβράνη. Διπλώνουμε και κολλάμε όπου χρειάζεται με αυγό βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω. Διακοσμούμε κάνοντας σχέδια με όση σφολιάτα περισσεύει, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους160ο C για 45-55'.

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα (Ουέλιγκτον)

Αφήνουμε 20' να ξεκουραστεί και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα (Ουέλιγκτον)