Η συνταγή της ημέρας:Σπιτικό παγωτό φράουλα!

Η συνταγή της ημέρας:Σπιτικό παγωτό φράουλα!

Ένα υπέροχο, αφράτο παγωτό με γεύση φράουλα που θα λατρέψουν μικροί αλλά και μεγάλοι, η συνταγή του ewoman για σήμερα.

Καλοκαιράκι  και ποιος μπορεί ν' αντισταθεί στη δροσιά ενός παγωτού;;

Πόσο μάλλον, όταν είναι σπιτικό και φτιάχνεται τόσο εύκολα!

Υλικά:

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 τενεκεδάκι κρέμα σαντιγί τύπου μόρφατ

220 ml κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

300 γρ φράουλες ή κονσέρβα ή εναλλακτικά 200 γρ γλυκό φράουλας

100 ml σιρόπι φράουλας

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά θα πρέπει να έχουν παραμείνει στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε. .

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσανάκια τους (όταν είναι εποχή που μπορούμε να βρούμε φρέσκιες φράουλες,) και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε με το μίξερ τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.

Έπειτα χτυπάμε τη μόρφατ στη δυνατή ταχύτητα για 10΄ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 2'. Προσθέτουμε το πολτό φράουλας και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Η συνταγή της ημέρας:Σπιτικό παγωτό φράουλα!

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. (τουλάχιστον 5-6 ώρες) Κατά τη διάρκεια του παγώματος, καλό είναι ν' ανακατέψουμε 2-3 φορές το μείγμα απαλά με ένα κουτάλι για να μη κρυσταλλώσει.

Η συνταγή της ημέρας:Σπιτικό παγωτό φράουλα!

Tip: Αν αντί για φρέσκιες φράουλες ή κονσέρβα, φτιάξετε το παγωτό με γλυκό φράουλας, παραλείψτε το σιρόπι.

Επίσης μπορείτε αντί για όλα αυτά, να προσθέσετε λίγες κουταλιές μαρμελάδα φράουλα!

Καλή απόλαυση!!