Η συνταγή της ημέρας:Φασολάκια τουρσί

Η συνταγή της ημέρας:Φασολάκια τουρσί
Φασολάκια τουρσί, ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό που φτιάχνεται εύκολα, η συνταγή του ewoman για σήμερα!
Μπορεί να είναι ακόμη καλοκαίρι αλλά κι ο χειμώνας δεν είναι μακριά! Κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να ετοιμάσουμε τα ορεκτικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Τώρα που υπάρχουν φρέσκα ζαρζαβατικά στους κήπους είναι η καλύτερη περίοδος για να φτιάξουμε τα τουρσιά μας που θα συνοδεύουν τα χειμωνιάτικά μας φαγητά!
 
Υλικά:
1500γρ.φασολάκια πράσινα
5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
5 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
1 πιπερίτσα καυτερή
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα φασολάκια, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και τις κλωστές. Βάζουμε τα φασολάκια σε μία κατσαρόλα με καυτό νερό και ταζεματάμε για 5'. Έπειτα τα σουρώνουμε και τα τοποθέτουμε σ΄ ένα μεγάλο βάζο ή δοχείο εναλλάξ με το σέλινο και τα καρότα. Στην συνέχεια βράζουμε το νερό, το ξίδι, το αλάτι, την πιπερίτσα θρυμματισμένη και το σκόρδο. Μόλις πάρουν 2 βράσεις, αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο βάζο ή δοχείο με τα φασολάκια. Το κλείνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στην συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο και μετά απο 3 εβδομάδες μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
Η συνταγή της ημέρας:Φασολάκια τουρσί
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!