Πάρε το ρίσκο και αυτό θα σου δώσει το όνειρο!

Πάρε το ρίσκο και αυτό θα σου δώσει το όνειρο!

Ρισκάρω=προχωρώ σε μια ενέργεια αποδεχόμενος την πιθανότητα μιας άσχημης τροπής, σύμφωνα με το λεξικό. Αυτό της καρδιάς σου όμως γράφει κάτι άλλο: «Προχωρώ σε μια ενέργεια αποδεχόμενος τη βεβαιότητα μιας μοναδικής εμπειρίας!».

Για τον καθένα από μας στοιχηματίζω ότι υπάρχει κάτι το οποίο ποθεί αλλά ταυτόχρονα το φοβάται. Φοβάται να τολμήσει. Φοβάται μην αποτύχει. Φοβάται μην πληγωθεί. Φοβάται μην απογοητευτεί. Και μένει απλώς στο να το φαντάζεται. Ωραία η φαντασία, δεν αντιλέγω. Όμως αν έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μια φανταστική πραγματικότητα, δεν είναι πολύ καλύτερο; Γιατί να μην το προσπαθήσεις; Το χρωστάς στον εαυτό σου και στον καθημερινό αγώνα που δίνει να του κάνεις ένα δώρο. Αν έχεις την ευκαιρία… Αν… Αυτό το «αν» καν’ το «σαν» που να σημαίνει «όταν».

Σαν κάνω αυτό που ζητά η καρδιά μου, το μυαλό μου θα συμφωνήσει. Διότι πολύ απλά θα έχει παραχθεί στον εγκέφαλο τόση σεροτονίνη -η ορμόνη της χαράς- από την πληρότητα και ευτυχία που θα νιώθω, που το ρίσκο το οποίο θα έχω πάρει δε θα μοιάζει απλά σωστό, αλλά θα είναι φτυστό και απαράλλαχτο με το σωστό!

Σκέψου το όσο θες, οργανώσου και πράξε στο τέλος αυτό που επιθυμείς με όλο σου το είναι. Είναι για σένα και είσαι για αυτό. Είναι γραφτό. Ξυπνάς και κοιμάσαι με την ίδια σκέψη. Το ονειρεύεσαι. Υποσυνείδητο και συνειδητό έχουν συγχρονιστεί. Μη συμβιβάζεσαι μια ζωή. Κάνε αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο! Η λέξη αποτελείται από το ευ + τύχη που σημαίνει δηλαδή «καλή τύχη». Εσύ τίποτα όμως μην αφήσεις στην τύχη.

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου! Πιάσ’ τη γερά και μην την αφήσεις ξανά να σου φύγει. Φεύγουν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια κι εσύ βρίσκεσαι στο ίδιο μη επιθυμητό σημείο. Σημείο αναφοράς κάνε επιτέλους τη χαρά. Τόλμησε την αλλαγή τώρα! Πάρε το ρίσκο κι αυτό θα σου δώσει τ’ όνειρο…

 

 Η Μαρία Ιατρίδη είναι εκπαιδευτικός, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Κυκλοφορεί η ποιητική της συλλογή: "Χαράζοντας τα σύννεφα" από τις εκδόσεις Πνοή.