5 βιβλία που διάβασα κι αγάπησα

5 βιβλία που διάβασα κι αγάπησα

Φανατική με την αστυνομική λογοτεχνία, θα σου μιλήσω για τα 5 βιβλία που διάβασα αυτό το καλοκαίρι και έπεται συνέχεια φυσικά. Διαβάζω το ένα μετά το άλλο, σε βαθμό που καμιά φορά «μπλέκω» τις υποθέσεις στο μυαλό μου, που λέει ο λόγος φυσικά!

60 ώρες του David Koontz

Δεν τον ήξερα τον Koontz, αλλά μετά από αυτό το βιβλίο, τον λάτρεψα! Ελπίζω κι εσείς.

Τι θα κάνατε για την αγάπη; Θα βάζατε όριο; Ο Μιτς θα κάνει τα πάντα!
Μόλις έλαβε ένα τηλεφώνημα όπου του είπαν, ότι για να πάρει πίσω τη γυναίκα του, θα πρέπει να βρει 2 εκατομμύρια δολάρια για να τους δώσει.
Μετά την πρώτη αντίδραση ότι του κάνουν πλάκα και το σοκ, ήρθε η συνειδητοποίηση. 
Αγαπάει πολύ τη γυναίκα του και φτάνει να περάσει ακόμα και το όριο μεταξύ λογικής και παράνοιας για να μπορέσει να την πάρει πίσω και κυρίως σώα και αβλαβή!
Θα τα καταφέρει;

Αίμα στο χιόνι του Jo Nesbo

Εντάξει, τον Nesbo τον ήξερα και από άλλα του βιβλία και είναι ένας εκ των αγαπημένων μου συγγραφέων από τις Σκανδιναβικές Χώρες. Μην περιμένεις τον Χάρι Χόλε να πρωταγωνιστεί σε αυτό το βιβλίο, αλλά θα ξαφνιαστείς ευχάριστα όταν διαβάσεις την υπόθεση.
Είναι σχετικά μικρό βιβλίο και πιστεύω ότι θα το «ρουφήξεις» απνευστί.
 

Ένας πληρωμένος δολοφόνος, αφηγείται πώς η ζωή του ήρθε «τούμπα» όταν το αφεντικό του του ζήτησε να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Τι θα κάνει; Θα τη σκοτώσει ή θα αποφασίσει κόντρα στη διαταγή του αφεντικού γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι επικίνδυνο για την ίδια τη ζωή του; Πώς εκτυλίσσεται η ζωή του, μετά την απόφαση που παίρνει; Πώς… τελειώνει;

Περισσότερο αίμα του Jo Nesbo

Λένε ότι είναι η συνέχεια του «αίμα στο χιόνι», αλλά εγώ πλην ενός ήρωα που είναι κοινός, δεν βρήκα κάποια ομοιότητα. Αν βρεις εσύ, στείλε μου μήνυμα να το συζητήσουμε. Θα χαρώ πολύ. Παρά ταύτα μου άρεσε κι αυτό εξίσου. Δικαίως ο Nesbo είναι ο αγαπημένος συγγραφέας πολλών.

Τον κυνηγάνε, γιατί τους πρόδωσε. Πληρωμένοι δολοφόνοι του χείριστου είδους, είναι στο κατόπι του. Αυτός παρότι προέρχεται από το ίδιο σινάφι, θεωρείται αδικαιολόγητος και θέλει να τους ξεφύγει. Έτσι, ο δρόμος του τον οδηγεί σε ένα χωριό όπου, σε όποιον τον ρωτάει  λέει ότι ήρθε για κυνήγι. Αλλά δεν έχει ούτε καν τουφέκι μαζί του, πώς να τους πείσει; Οι κάτοικοι καταλαβαίνουν σιγά σιγά ότι δεν είναι αυτός που λέει κι ότι ακόμα και το όνομά του δεν είναι το πραγματικό.
Στο μεταξύ, συναντά μια πολύ όμορφη γυναίκα και όλα αλλάζουν. Οι εξελίξεις ραγδαίες. Έχει πια αλλάξει ο ίδιος. Θέλει να ξεφύγει από τον, μέχρι τώρα, τρόπο ζωής του, αλλά με τους πιο φρικτούς δολοφόνους στο κατόπι του, πώς θα τα καταφέρει;

Αν σε πιάσω, καίγεσαι του M.J.Arlidge

Είχα ήδη διαβάσει ένα βιβλίο του Arlidge και τον αγάπησα, οπότε έψαξα και τα άλλα του για να συνεχίσω να διαβάζω τις περιπέτειες της Έλεν Γκρέις.

Ο Λουκ σκαρφαλώνει στο παράθυρο του δωματίου του, το οποίο έχει παραδοθεί στη φωτιά που έχει λαμπαδιάσει, κυριολεκτικά, ολόκληρο το σπίτι του. Πιο πέρα, σε άλλα δωμάτια, είναι η μητέρα του και η αδερφή του. Τι να κάνει;
Παίρνει απόφαση και πηδάει.
Ο Λουκ είναι ένας από τους πολλούς που πέφτουν στις παγίδες που βάζει ένας παρανοϊκός πυρομανής.
Η μια φωτιά διαδέχεται την άλλη, χωρίς η αστυνομία να μπορεί να βγάλει άκρη.
Τι θα κάνει η επιθεωρήτρια Έλεν Γκρέις, για να σταματήσει το κακό προτού καταστρέψει και άλλη οικογένεια;

Το σπίτι με τις κούκλες του M.J.Arlidge

Το κορίτσι κοιμάται ανήσυχα. Ξυπνάει και συνειδητοποιεί ότι δεν είναι σπίτι της, αλλά σε ένα δωμάτιο άγνωστο σε αυτή. Δεν είναι το κρεβάτι της αυτό στο οποίο ξαπλώνει. Γύρω της δεν είναι τα οικεία έπιπλα του σπιτιού της. Τι συνέβη; Δεν θυμάται να κοιμήθηκε αλλού. Σε λίγα λεπτά έκανε τη φρικτή συνειδητοποίηση ότι έχει απαχθεί. Ένας άντρας, ξεκλειδώνει την πόρτα του δωματίου και την πλησιάζει αποκαλώντας την με ένα ξένο όνομα. Δεν είμαι αυτή, φωνάζει. Τι συμβαίνει, σκέφτεται έντρομη.
Στο μεταξύ σε κάποια παραλία, μια οικογένεια απολαμβάνει τον ήλιο και τα παιχνίδια, όταν ξαφνικά τα παιδιά ανακαλύπτουν ένα σημείο όπου η άμμος έχει υποχωρήσει και μια κοπέλα κείτεται εκεί νεκρή.
Η νέα υπόθεση της επιθεωρήτριας Έλεν Γκρέις ξεκίνησε. Τι συνέβη με το κορίτσι που βρέθηκε νεκρό και ποια είναι η σχέση που το συνδέει με το κορίτσι που έχει απαχθεί;
Μια ακόμα ιστορία του Arlidge που κόβει την ανάσα.

Καλό διάβασμα.